randers amtsavisen

Randers Amtsavis

Læs nyhederne i Amtsavisen – Bestil et Randers Amtsavis abonnement

Randers Amtsavis er en lokalavis, som dækker Randers og omegn – herunder Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov Kommune. Amtsavisen er udkommet siden 1810, og den blev hurtigt til en af landets mest populære provinsaviser.

I Amtsavisen får du et nyhedsoverblik over, hvad der rører sig i lokalområdet. Herudover omhandler det redaktionelle indhold kultur, politik, sport og en lang række andre aktiviteter og begivenheder fra både ind- og udland.

I avisen sættes fokus på: 

  • Lokale nyheder fra Randers og omkringliggende kommuner
  • Kultur og sport
  • Erhvervslivet
  • Politik
  • Nyheder fra ind- og udland

Historien om Randers Amtsavis

Det første oplag af Amtsavisen blev trykt i 1810 og blev hurtigt herefter en af landets mest populære provinsaviser. Avisen blev stiftet af S.W. Elmenhoff med det formål at dække begivenheder og nyheder fra lokalområdet.

En af de tidlige medarbejdere på Amtsavisen var forfatteren Steen Steensen Blicher, som efterfølgende slog sit navn fast som en af de største forfattere i landet. Amtsavisen var i sin oprindelige form upolitisk, men i perioden 1872-1983 havde den et konservativt tilhørsforhold.

Amtsavisen blev i 1870’erne overhalet i popularitet af Randers Dagblad, som var en socialdemokratisk avis. I 1920’erne og 1930’erne genvandt Randers Amtsavis dog sin position på markedet.

I 1970’erne overgik ejerskabet af Randers Amtsavis fra familien Elmenhoff/Winge til Det Berlingske Hus. I 1998 blev avisen overtaget af Århus Stiftstidende, som ligeledes hørte under Berlingske Hus.

Fusionen med Århus Stiftstidende resulterer i en række omlægninger af avisen – herunder et nyt layout. Det var det samme layout, som blev anvendt i Nordjyske Stiftstidende, Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten.

Samtidig lanceres der en søndagsudgave, som dog allerede ophører i 2002, samtidig med at der lukkes ned for lokalafdelingerne i Hadsund og Hobro. Samme år nedlægges Randers Posten, som var en ugeavis, der dækkede Randers og omegn, hvilket efterlader Randers Amtsavis som den primære lokalavis i området.

I 2007 overgik ejerskabet af Randers Amtsavis til Midtjyske Medier, som efterfølgende blev en del af Jysk Fynske Medier. Det er Jysk Fynske Medier, der i dag trykker og administrerer Randers Amtsavis.

Bestil et Randers Amtsavis abonnement

I sin nuværende form er Randers Amtsavis en tabloidavis, hvor du kan læse nyheder fra Randers og de omkringliggende byer og kommuner – herunder Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov Kommune.

Amtsavisen er blandt de mest populære lokalaviser i Kronjylland, og avisen findes i både trykt og digital udgave samt som netavis. Du kan ofte få rabat, når du tegner et abonnement på Amtsavisen, uanset om der er tale om den digitale eller trykte udgave.

Når du tegner et abonnement på Amtsavisen, kan du vælge mellem at abonnere på den trykte udgave, den digitale udgave, netavisen eller en kombination af dem alle. Hvis du vælger netavisen, får du adgang til Plus-artiklerne på Amtavisen.

Du vælger selv, hvordan du sammensætter dit abonnement, så det giver mening for dig. Abonnementet på Randers Amtsavis varierer, afhængigt af om du vælger den trykte eller digitale udgave, eller om du udelukkende ønsker adgang til netavisen.

Du kan vælge at få avisen som:

  • Fysisk eksemplar: Få leveret den trykte avis i postkassen.
  • E-avis: Få adgang til den digitale avis på nettet.
  • Netavis: Få adgang til Plus-artikler på netavisen.
lydbøger