århus stiftstidende

Århus Stiftstidende

Læs nyhederne i Stiften - Århus Stiftstidende abonnement - med nyt fra Aarhus og omegn

Århus Stiftstidende er et dansk dagblad, der i daglig tale også kaldes for Stiften, og den dækker Aarhus og omegn, som blandt andet tæller kommunerne Favrskov, Odder, Skanderborg, Norddjurs og Syddjurs.

Her har du mulighed for at få mere information og bag­grundsviden om Stiften, og samtidig  bestille et Århus Stiftstidende abonnement.

Avisens ståsted og fokus

Avisens politiske ståsted har historisk set været anset som værende moderat konservativ, mens holdningen i dag er uafhængig-borgerlig. Avisen blev grundlagt d. 3. januar 1794, og eksisterer den dag i dag både som trykt avis, digital avis og netavis.

Et Århus Stiftstidende abonnement holder dig opdateret omkring nyheder, sport, erhverv og kultur i og omkring Aarhus, men den giver dig også de største nyheder fra Danmark og resten af verden. Samtidig danner avisen ramme om den lokale debat, og den er en vigtig stemme i forhold til den lokale sammenhængskraft.

I avisen sættes fokus på:

● Lokale nyheder fra Aarhus og omkringliggende kommuner
● Kultur og sport
● Erhvervslivet
● Nyheder fra ind- og udland

Historien om Århus Stiftstidende

Århus Stiftstidende blev første gang udgivet d. 3. januar 1794. Dengang gik den under navnet Kongelig allernaadigst priviligerede Aarhus Stifts Adresse-Contoirs Tidender, mens den i dag blot kaldes for Stiften i daglig tale.

Grundlæggeren af avisen var bogtrykker Niels Lund, der i 1787 fik kongeligt privilegium til at anlægge et bogtrykkeri samt at udgive en avis, der dækkede lokalområdet. Avisens hjemsted var Mejlgade 48, og de første år var avisens indhold forholdsvist tyndt.

Fra begyndelsen af 1800-tallet blev indholdet forbedret, hvorefter den udviklede sig til landets førende provinsavis. I 1812 overtog Adolf Frederik Elmquist avisen og bogtrykkeriet, og i 1831 ændredes avisens navn sig til det nuværende.

I årene efter 2. verdenskrig udkonkurrerede avisen de øvrige lokalaviser i Aarhus. I perioden op til 1900’erne kæmpede Aarhus Stiftstidende med faldende oplag, hvorfor man i 1989 forsøgte avisen sig med en større modernisering, der dog ikke endte med en afgørende betydning.

Jysk Fynske Medier opkøbte i 2016 af Midtjyske Medier, som ellers havde stået for udgivelsen af avisen. Jysk Fynske Medier ejer og driver i dag avisen, der fungerer som den primære kilde til nyheder fra lokalområdet i og omkring Aarhus. Jysk Fynske Medier udgiver også en række andre lokalblade og regionale dagblade, samt rigtig mange ugeaviser i det jydske og fynske.

Bestil Århus Stiftstidende abonnement

Aarhus Stiftstidende findes i dag både som trykt avis, som digital avis samt som netavis. Du kan sammensætte dit abonnement, så det matcher dine ønsker – og du vælger selv, om du udelukkende vil have adgang til Plus-artikler på netavisen, eller om du også vil kunne læse den trykte eller digitale udgive.

Hvor mange oplag udkommer Århus Stiftstidende i?

Århus Stiftstidende har som alle andre aviser oplevet en massiv nedgang i natallet af oplæg, hvilket skyldes den stigende digitalisering. Alligevel er Århus Stiftstidende den dag i dag stadig den største ugeavis i landet, og i 2015 var antallet af læsere 111.000, der primært læste avisen online

Antal af oplag gennem årene:

 • 1812: 400
 • 1840: 2800
 • 1880: 3000
 • 1910: 7300
 • 1930: 17.600
 • 1953: 44.100
 • 1983: 69.000
 • 1988: 71.300
 • 2007: 31.000
 • 2009: 24.000
 • 2011: 20.000
 • 2013: 16.000


Avisen er i dag et væsentligt grundlag for den lokale sammenhængskraft i Århus og de omkringliggende byer, som avisen også dækker. I dag ejes avisen af Jysk Fynske Medier A/S, som står bag de fleste af landets lokale ugeblade.

Læs lokale nyheder i Århus Stiftstidende

Med et Århus Stiftstidende abonnement kan du læse lokalnyheder fra Århus og de omkringliggende kommuner i Østjylland – herunder Favrskov, Odder, Skanderborg samt Syd- og Norddjurs. Du kan også læse nyheder fra ind- og udland.

Det primære læsestof i både den trykte avis og netavisen omhandler lokalt erhvervsliv, kultur, sport og øvrige lokale begivenheder i Århus og omegn. Du kan ligeledes læse de lokale dødsannoncer i Århus Stiftstidende.

Århus Stiftstidende er blandt de ældste dagblade i Danmark, og var i tiden omkring 2. Verdenskrig den eneste lokalavis i området. Historisk set har avisen været moderat konservativ, mens den i dag er uafhængig-borgerlig.

Hvad inkluderer et Århus Stiftstidende abonnement?

Du kan vælge mellem flere forskellige abonnementer på Århus Stiftstidende, da avisen både udkommer i en trykt udgave, en digital udgave samt som netavis. Priserne på Århus Stiftstidende varierer, afhængigt af hvilket abonnement du vælger.

Det billigste abonnement giver dig adgang til netavisen, hvor du får mulighed for at læse de låste Plus-artikler. Vælger du et af de øvrige abonnementer, får du adgang til enten den trykte eller digitale avis samt en række øvrige fordele som eksempelvis rabatter på begivenheder og events i lokalområdet. Du kan se alle fordelene her.

Vælger du at tegne et abonnement på Århus Stiftstidende i trykt udgave, kan du vælge mellem to udgaver – weekendavisen, som leveres i weekenden, eller dagbladet, som leveres på alle ugens dage. Sidstnævnte er den dyreste løsning, men også her, du får mest for dine penge.

Bestil abonnement i trykt udgave:

 • Alle dage: Med dette abonnement får du leveret Århus Stiftstidende i din postkasse på alle ugens dage. Herudover får du adgang til den digitale udgave af avisen samt de eksklusive Plus-artikler på netavisen.
 • Weekend: Med dette abonnement får du leveret Århus Stiftstidende i din postkasse fredag, lørsag og søndag. Herudover får du adgang til alle de digitale udgaver af avisen.


Bestil abonnement i digital udgave:

 • E-avisen og Plus-artikler: Vælger du dette abonnement, får du adgang til den digitale udgave af Århus Stiftstidende samt de eksklusive Plus-artikler på netavisen.
 • E-avis: Vælger du dette abonnement, får du adgang til e-avisen.
 • Plus-artikler: Vælger du dette abonnement, får du adgang til Plus-artikler på netavisen.


Hvis du vil vide mere om de forskellige abonnementer på Stiften.dk, kan du læse mere her. Her kan du samtidig se de aktuelle priser, du skal betale for at abonnere på avisen.