JydskeVestkysten

JydskeVestkysten

Læs nyhederne i JydskeVestkysten abonnement - med nyt fra Syd- og Sønderjylland

JydskeVestkysten er Danmarks største regionale dagblad, der primært dækker Syd- og Sønderjylland. Her kan du holde dig opdateret på lokale nyheder fra Esbjerg, Kolding, Varde, Aabenraa, Sønderborg, Haderslev, Tønder, Billund og Vejen.

Her har du mulighed for at få mere info og bag­grundsviden om avisen, og samtidig  bestille et JydskeVestkysten abonnement.

Danmarks største regionale nyhedsmedie

Foruden at have en stærk lokal forankring, dækker Jydske­Vestkysten også de største nyheder fra både ind- og udland. Avisen bidrager til at styrke den lokale sammenhængskraft i Syd- og Sønderjylland, ligesom dens demokratiske indflydelse ligeledes er markant.

JydskeVestkysten udkommer som trykt avis, som digital avis samt som netavis. JVs netavis er Danmarks største regionale nyhedsmedie, og nyhederne udgives, i takt med de sker – hurtigt og troværdigt.

I avisen sættes fokus på:

● Lokale nyheder fra Syd- og Sønderjylland
● Kultur og sport
● Politik
● Erhvervsnyheder
● Samt nationale og internationale nyheder

Historien om JydskeVestkysten

JydskeVestkysten er et dansk dagblad, som blev grundlagt i 1991 som  det vi kender i dag, da Jydske Tidende og Vestkysten, som var en avis med tæt relation til partiet Venstre, blev sammenlagt. De to aviser havde i mange år konkurreret omkring deres position i den sydlige del af Jylland.

Avisen opstod desuden som følge af en fusion mellem Berlingske Media og Den Sydvestjydske Venstrepresse, som hver især blev ejer af halvdelen af avisen. I 1992 blev Folkebladet Sydjylland også købt – og fra oktober 1993 og frem til 1988 blev avisen udgivet under det oprindelige navn, Kolding Folkeblad, samt som en selvstændig udgave i JydskeVestkysten, og sidenhen som en særudgave af JV.dk.

Det nye blad, som desuden er det eneste i Jylland, der henvender sig til befolkningen syd for Varde-Kolding, fik i starten en nedgang i antallet af opslag, hvilket særligt gjorde sig gældende i Vestkystens kerneområde.

Senere medførte en øget tilgang af redaktionelle ressourcer samt en effektiv markedsføringsstrategi, at avisen oplevede fremgang i hele området. Herudover fik avisen en mindre tilbagegang, hvis man sammenligner med den generelle dagspresse, da dagbladenes position generelt oplevede tilbagegang i slutningen af 1990’erne.

Berlingske Medias ejerandel blev i 2013 købt af Den Sydvestjydske Venstrepresse, og med JydskeVestkysten som den primære udgivelse, blev mediehuset Syddanske Medier A/S stiftet. Syddanske Medier blev i 2015 opkøbt af Jysk Fynske Medier P/S.

Bestil et JydskeVestkysten abonnement

JV udgives som trykt avis, som digital avis samt som netavis, hvor du skal have et abonnement for at læse Plus-artikler. Du vælger selv, hvordan du vil sammensætte dit abonnement, så det inkluderer én eller flere udgaver af avisen.

Vælg mellem:

Trykt avis: Få leveret den trykte avis.
Digital avis: Få adgang til den digitale avis.
Netavis: Få adgang til Plus-artikler på netavisen.

Avisen har flere sektioner der dækker lokalområder i det Syd- og Sønderjydske.

JV.dk er bl.a. i områderne:

JV Esbjerg
JV Varde
JV Billund
JV Vejen
JV Kolding
JV Haderslev
JV Sønderborg
JV Aabenraa
JV Tønder

Med redaktioner i lokalområdet har Vestkysten en særlig mulighed at være tæt på de seneste nyheder og mennesker i hele det sønderjydske.

Følg med i avisen og få de seneste nyheder fra Syd- og Sønderjylland. JV dækker dit lokalområde med sport, kultur, erhverv, livsstil samt ind- og udland.