Verden går online

Verden går online

Foto af Christine Hume

Denne artikel indeholder reklamelink

Verden er blevet mere digitaliseret, og folk lærer at begå sig mere på nettet

Vi har alle oplevet, hvordan verden er blevet mere digital. Mange af de ting, som vi foretager os til hverdag, finder nu sted over en online forbindelse, der forbinder os alle med verden omkring os. Det gælder nærmest alt lige fra møder på Microsoft Teams med arbejdsgruppen til personlige lægekonsultationer, der nu kan foretages med videoopkald. Verden er blevet til en digital legeplads, hvor alt er muligt.

Vi bruger nettet til at holde os opdaterede på nyhederne, træne, streame, spille, handle og meget andet og den teknologiske udvikling går hurtigt. Man kan endda se sin psykolog over nettet og få hjælp til diverse sundhedsspørgsmål som for eksempel at håndtere sin stress. Også platforme som Instagram og TikTok hitter i stor stil, og folk deler alt lige fra deres træningsregime til deres nyfundne kærlighed for bagekunst. I takt med at verden er blevet mere digitaliseret, så er vi også både kommet tættere på hinanden – og længere fra hinanden.

Det digitale marked

Der er et marked på nettet for mere eller mindre alt. Man kan bestille dagligvarer og få dem leveret og selvfølgelig handle med og købe alt, hvad hjertet måtte begære – og få det leveret lige til dørtrinnet. Alt går hurtigere og bliver mere effektivt – og i mange tilfælde er det en god ting. Det er for eksempel virkelig smart med en lægekonsultation, der lige kan klares over et videoopkald (så længe det selvfølgelig kun drejer sig om mindre ting); man slipper for at tage turen til lægehuset, hvor man så skal sidde og vente i venteværelset, og man får en kompetent vurdering på sit problem. Det er også en virkelig skøn udvikling, at mange arbejdsmøder og møder på uddannelsen nu er blevet til et Zoommøde. Hele uddannelser kan tages på nettet nu og eksaminer lige så. Alt det kræver er en stabil internetopkobling og en solid computer med et godt kamera – og så er du kørende.

En anden sektor, der virkelig stortrives i den nye, digitale tidsalder, er streamingtjenester. Vi ser film og serier på nettet som aldrig før og det smarte ved disse tjenester er, at de kan tilgås fra nærmest alle enheder og på flere skærme samtidigt i den samme husholdning. Du kan altså både se en serie på din smartphone, tablet eller computer og samtidig smide en film op på smart tv’et eller gennem en Chromecast. Har man en Google Home Hub eller en Amazon Alexa, kan man endda koble alle sine tjenester og enheder sammen, så de kan styres med stemmen.

Hold formen med online træning og få gang i dit spil

Verden går online
Foto af Dana Wetton. Caption: Noget, der virkelig har taget fart på nettet, er online træning – herunder blandt andet yoga.

Virtuel træning i den virkelig verden er en ting, der virkelig har fået fat i store dele af befolkningen. Her kan man melde sig til et online hold, der kører over for eksempel Zoom eller måske i et tildelt rum på Facebook og så kan man stå og svede sammen med en masse andre hjemme i sin egen stue. Der findes hold til både kettlebelltræning, TRX, løbetræning, styrketræning, og selvfølgelig yoga. Yoga er ét af de områder, der virkelig trives som et online fænomen, fordi det er tiltalende at kunne sidde i trygge rammer derhjemme og stadig lade sig guide gennem en yogasession.

Nogle andre, der virkelig stortrives i denne digitale tid, er spillerne – de såkaldte gamers. De spiller online med andre spillere fra hele verden, hvor de spiller både med og mod hinanden i diverse populære spil. I takt med denne surge i spil så har et andet aspekt af gaming også virkelig taget fart, nemlig streaming af spil på diverse platforme som for eksempel det populære Twitch, hvor man kan finde alle lige fra PokerStars Pro-spilleren Lex Veldhuis til det famøse crew Viva La Dirt League og de helt store spillere så som Tyler Blevin, der lige nu er den allerstørste streamer på platformen. Streaming og gaming generelt har sin stortid lige nu og der er et kæmpe marked for dem, der bare gerne vil se på andre spille på for eksempel Twitch. Generelt er gaming og e-sport bare kæmpestort lige nu og Danmark har lagt sig helt i spidsen med fantastiske hold som Astralis, der laver store bølger på den internationale esportscene.

Digitaliseringen af vores verden, hverdag og samfund er kommet for at blive, og der er heldigvis mange gode ting ved det. Det bliver spændende at se, hvor udviklingen tager os hen næste gang, og hvad der bliver næste skridt på den digitale trappestige.