Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad

Læs nyhederne i Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad er en avis, der forsøger at finde svar på livets store spørgsmål. Derfor handler emnerne ganske naturligt om tro, etik og eksistens – avisens indhold har ikke fokus på livsstil, men derimod om livsindhold.

Hos Kristeligt Dagblad får du nyhederne serveret med dybde – baggrunden for nyhederne fortælles for at sætte det hele i perspektiv. Du får altså ikke blot serveret en nyhed, men alt det, der ligger til grund for denne. Her er ikke blot tale om en tabloidavis, men en avis, hvor den seriøse og grundige journalistik værdsættes.

Kristeligt Dagblad har hver eneste år siden 1994 øget oplaget, og den dag i dag er det den hurtigst voksende avis i Danmark. Avisen ejes blandt andet af omkring 3000 aktionærer, hvoraf størstedelen er bladets læsere.

I avisen sættes fokus på:

  • Eksistens, glæde, samliv og sjæleliv
  • Dybdegående interviews
  • Boganmeldelser med journalistisk dybde
  • Dækning af politiske tendenser

Læs mere om et Kristeligt Dagblad abonnement her.

Historien om Kristeligt Dagblad

Første gang, Kristeligt Dagblad udkom, var i 1896, hvor den opstod som et initiativ fra Indre Mission. Formålet var at skabe en avis, der kunne bidrage til at modarbejde tidens politiske radikalisering og ateisme, da man mente at hovedstadspressen havde udviklet en linje, der var fjendsk over for kristendommen.

Ifølge vedtægterne skulle avisen udgives på evangelisk-luthersk grundlag, ligesom den skulle være både ledet og skrevet i den kristne ånd. Med tiden er forbindelsen til Indre Mission blevet løsnet, hvorfor avisen i dag favner bredt, men stadig har sine kristne værdier.

I 1995 var avisen ved at gå konkurs, men ledelsen gennemførte en økonomisk rekonstruktion ved at rejse ny aktiekapital, hvilket havde en stor succes. I dag ejes de største aktieposter af Kristeligt Dagblads Fond og Chr. Augustinus Fabrikker, mens omkring 3.000 aktionærer besidder de øvrige aktier.

Abonnér på Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad findes både i trykt udgave, som digital avis samt som netavis. Du vælger selv, hvordan du vil sammensætte dit abonnement, da der findes flere forskellige muligheder og kombinationer.

Denne side indeholder reklame
for Kristeligt Dagblad