Fyns amts avis danske aviser

Fyns amts avis

Læs nyhederne i Fyns Amts Avis - bliv opdateret på de seneste nyheder fra Fyn

Fyns Amts Avis er en dansk regionalavis, som blev grundlagt i 1863. Dengang hed avisen Svendborg Avis. I avisen kan du læse lokalnyheder, artikler, debatindlæg samt nyheder fra ind- og udland. Fyns Amts Avis dækker Svendborg, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Ærø.

Med nyheder der primært dækker lokale nyheder, tilbyder Fyns Amts Avis meget mere, du kan deltage i debatterne som drejer sig om nye politiske beslutninger, en måske kommende byudvikling,  foruden dækker nyhederne det lokale erhvervs og forretningsliv, der går tæt på de lokale kræfter og profiler.

Du kan både abonnere på avisen i fysisk udgave, men du kan også vælge at tegne abonnement på enten den digitale avis, e-avisen eller en kombination af begge. Du kan se de aktuelle priser på et abonnement på Fyns Amts Avis på deres hjemmeside.

I Fyns Amts avis kan du læse om:

● Lokale nyheder fra Svendborg, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Ærø
● Kultur og sport
● Erhvervsliv
● Politik
● Debatindlæg og læserbreve
● Nyheder fra ind- og udland


Fyns amts avis er nyheder der har relevans for det lokale liv, erhverv og sportsnyheder.

Nyheder der bringer det lokale liv tættere sammen

Med flere sektioner i avisen giver det læserne mulighed for at læse og planlægge oplevelser i lokalområderne, samt dækker sektionerne også nyhedsstof om udland. Foruden kan man som læser høre podcasts og få oplæst nyhederne.

Med podcast kan du læse og høre om erhvervsklubben, politik, til kendte danskere der fortæller skæbnehistorier, analyser, interviews og vurderinger. Du kan også vælge at få læst Danmarks bedste artikler op af danske journalister.

På Fyns Amts Avis kan du læse og lytte til artikler der går i dybden med udvalgte emner fra nyhedsdagsorden, du kan dykke ned i de dybdegående artikler, når det passer dig alt efter hvilke emner du ønsker at blive klogere på.

Historien om Fyns Amts Avis

Fyns Amts Avis blev grundlagt i 1862 af den 27-årige farmaceut Carl August Fich. Dengang gik avisen under navnet Sydfyenske Tidende, men skiftede senere navn til Svendborg Avis, da den havde hovedsæde i Svendborg og primært indeholdt lokalnyheder fra Svendborg og omegn.

Avisen var i starten fortaler for Venstres reformlinje, og den vandt hurtigt frem i oplandet og efterfølgende selve Svendborg by. I dag dækker avisen Svendborg, Langeland, Ærø og Faaborg-Midtfyn, men i starten dækkede den primært Svendborg og oplandet.

I 1970 skiftede avisen navn til Fyns Amts Avis. Det gjorde den til trods for, at den ikke dækkede det, der dengang hørte under Fyns Amt. Konkurrenten i Odense, Fyens Stiftstidende, dækkede derimod alle byer på Fyn og de omkringliggende kommuner.

Fyns Amts Avis blev grundlagt som led i bondefrigørelsen og grundlovskampen i slutningen af 19. århundrede. Den blev hurtigt en vigtig fortaler for ytringsfriheden, som på daværende tidspunkt ikke var en selvfølge.

Fyns Amts Avis var dengang tilhænger af den reformivrige kurs, som partiet Venstre var bannerfører for. Derfor blev den først populære i oplandet, hvorefter populariteten nåede selve Svendborg. I dag er Fyns Amts Avis grundlæggende liberal, men den er uafhængig af partipolitiske interesser.

Bladkrigen intensiveres

I 1960’erne overtog Fyns Amts Avis en række dagblade i Nyborg, Faaborg, Rudkøbing samt på Ærø. I løbet af 1970’erne var Fyns Amts Avis deltager i en bladkrig, hvor de kæmpede om lokalredaktioner og distriktsblade mod den odenseanske konkurrent, Fyens Stiftstidende.

I 1978 stoppede bladkrigen imidlertid, da de to konkurrente blev enige om en aftale, som betød at kampen kunne indstilles. Dette skete på trods af, at begge aviser til stadighed dækkede det sydfynske område.

På daværende tidspunkt var Fyns Amts Avis kendt for at levere lokaljournalistik fra et kritisk synspunkt, og de blev opfattet af sig selv såvel som befolkningen som værende på vagt over for magthaverne.

Der findes udover hovedredaktionen, som er beliggende i Svendborg, også en række lokalredaktioner i Ringe, Faaborg, Ærøskøbing samt i Rudkøbing. Udover selve Fyns Amts Avis driver avisen også Ugeavisen Svendborg, Ugeavisen Øboen (som dækker Langeland, Tåsinge og Strynø) samt Ugeavisen Faaborg.

Ugeavisen Odense, som blev grundlagt af Fyns Amts Avis i 1970’erne, ejes og drives i dag sammen med Fyens Stiftstidende, der ikke længere betegnes som værende en konkurrent, da begge aviser hører under Jysk Fynske Medier.

Samarbejde med Fyens Stiftstidende

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende er ikke længere konkurrenter, og siden 1996 er Fyns Amts Avis blevet trykt på Fyens Stiftstidendes trykkeri i Odense. Siden 2000 har Fyns Amts Avis grundet den dalende popularitet i trykte aviser reduceret sin medarbejderstab.

I 2006 etablerede Faa.dk og Fyens.dk det, der dengang gik under navnet Fynske Medier som et salgs- og servicesamarbejde. I 2010 overgik avisen til at være morgenavis i tabloidformat, og i den forbindelse blev samarbejdet med Fyens Stiftstidende intensiveret. I dag har aviserne fælles redaktioner i Faaborg, Ringe og Svendborg.

Fynske Medier indgik i 2015 en fusion med Jyske Medier og Syddanske Medier, hvilket blev til Jysk Fynske Medier, som i dag ejer og udgiver både Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende. Jysk Fynske Medier er Danmarks næststørste mediekoncern, og koncernen driver en lang række dagblade, ugeaviser, radiostationer og nyhedssites i hele landet.

Hvor mange oplag udkommer Fyns Amts Avis i.

I 2006 udkom Fyns Amts Avis i omkring 17.000 eksemplarer, mens oplaget var reduceret til omkring 12.300 i 2013. Læsertallet faldt fra 2017-2019 fra 30.000 personer til 24.000 personer, hvorfor aviser følger den generelt dalende interesse for trykte aviser.

Oplag af Fyns Amts Avis:

  • 1865: 100
  • 1880: 1000
  • 1901: 400
  • 1920: 700
  • 1938: 500
  • 1958: 800
  • 1978: 500
  • 1994: 100
  • 2005: 700
  • 2013: 305

Hvad inkluderer et abonnement på Fyns Amts Avis?

Fyns Amts Avis udkommer både som trykt avis i fysisk udgave, som postomdeles, samt som digital avis og e-avis. Du vælger selv, hvilket abonnement du ønsker at tegne, og du kan desuden kombinere de forskellige abonnementer og dermed opnå en besparelse.

Hvis du ønsker at få leveret Fyns Amts Avis i postkassen, kan du vælge, om du ønsker postomdeling hver dag eller udelukkende at modtage den trykte udgave i weekenden. Du kan desuden vælge at tegne et abonnement udelukkende på den digitale udgave af avisen eller at abonnere på netavisen.

Vælger du at tegne et abonnement på netavisen, får du adgang til de eksklusive Plus-artikler på Faa.dk. Disse kræver, at du er logget ind, før du kan læse dem, og dette er det billigste abonnement, du kan tegne på Fyns Amts Avis.

Bestil et Fyns Amts Avis abonnement, og få avisen alt efter hvordan du foretrækker den

Læs med her og find det avis abonnement der passer til dig og dit behov. For der er flere muligheder, som du frit kan vælge i mellem.

Faa.dk abonnement kommer i to forskellige former, digitalt og print. Du kan også vælge en kombination af de to forskellige former eller vælge et af de to abonnenter.

Hvad du kan få digitalt

Det mest populære digitale abonnement tilbyder E-avisen med dybdegående artikler og nyheder.

Abonnement er til dig som gerne vil have nyhedsoverblik samt muligheden for fordybelse i E-avisen. Du holdes opdateret løbende på de lokale nyheder, med adgang til artikler som kaldes plus- historier på avisens hjemmeside.

Du har fri og ubegrænset adgang til al digitalt indhold, når det passer dig.

E-avisen abonnement

E-avisen er til dig som foretrækker avisen som digital udgave. Med et digitalt abonnementet kan du fordybe dig i artikler og de lokale nyheder uanset hvor du befinder dig. Du kan derfor holde dig løbende opdateret selv, på farten.

Digital med fuld adgang

Dette abonnement er til dig som gerne vil opdateres løbende i den lokale udvikling samt have adgang til at læse plus – historier før nogen andre. Dette abonnement giver dig ubegrænset adgang til alle lokal nyheder, dybdegående artikler og udvikling via Faa.dk og nyhedsbreve.

Få ubegrænset adgang til alle artikler dybdegående historier og lokale nyheder via hjemmeside og nyhedsbreve.

Det komplette avisabonnement

Er til dig som gerne vil have en fysisk printet avis leveret til din postkasse hver dag. Med dette abonnement får du det bedste fra to medier, digitalt og trykt avis. Det er til dig som ikke vil gå glip af de seneste nyheder, de dybdegående analyser og artikler samt have fri adgang til den digitale avis. Du får i denne pakke, fri adgang til alle digitale muligheder, med levering af avis hver dag.

Få leveret avisen i postkasse med fuld digital adgang – et komplet avisabonnement

Kombination avisabonnement

Et abonnement til dig som gerne vil have det fulde overblik, med levering af avisen i postkassen i weekenden.

Avisen bliver leveret fredag, lørdag og søndag. Du får fuld adgang til al digitale muligheder, debatter, lokale samt nationale nyheder samt sport og erhverv. Få leveret din avis i postkassen i weekenderne med fri digital adgang til avisen

Fyns Amts Avis bringer sammenhold i lokal miljøer, med vidensdeling, debatter, kultur og forretningslivet – lokale nyder det rapportere om borgerne

Denne side indeholder reklame
for Fyns amts avis

Eksklusivt avistilbud på Fyns Amts Avis
Bedste tilbud på avisen