brancher

De 3 førende startup brancher – se dem her og hold dig opdateret

Hvem er de 3 førende start up brancher i det danske erhvervsliv?

Når man tænker på det danske erhvervsliv, er det ofte landbruget der dukker op i tankerne hos mange. Danmark er jo et landbrugsland og har altid været det, ikke? Men er vi egentligt stadig et landbrugsland? Mange vil nok mene, at vi i større grad er gået væk fra, at fokusere på landbruget. Landbrug fylder over 60% af landets samlede areal, men udgør kun små 2-3% af vores BNP.

Vi bør i stedet kigge efter de brancher der rent faktisk er mere fremdrift i. Der er nemlig mange brancher som danskerne ekselerer i. De tre brancher hvor der i 2014-2017 var flest nystartede virksomheder vil vi dykke ned i her, så du kan forblive helt opdateret på det danske erhvervsliv.

De nye store brancher i Danmark

Statistikker fra Dansk Industri oplyser, at de tre brancher med flest nystartede virksomheder i perioden var hhv. engros og detailhandel, andre serviceydelser mv. og til sidst ser vi videnservice. Disse 3 brancher dækker over 40% af alle nyregistrerede CVR numre.

Engros og detailhandel dækker primært over vidersalg af vare. Dette gælder både i større mængder til butikker og i mindre mængder, ofte til privatkunder.

Andre serviceydelser dækker over et bredt felt af serviceydelser. Blandt andet frisører og vaskerier hører til denne kategorie sammen med organisationer og foreninger.

Den sidste kategori er videnservice. Denne kategori er også meget bred da den indeholde alt fra revisorer og advokater til virksomhedskonsulenter og forskellige specialister der hjælper i mange forskellige brancher. En af disse virksomheder er marketingbureauet https://wedigitize.dk/ der specialister i marketing. Virksomhedens primære arbejdsopgave er altså at fremme den online tilstedeværelse, og dermed salg, for deres kunder på de bedst mulige måder.

Hvorfor fokus på internationalisering er vigtigt

I undersøgelsen fra Dansk Industri bliver der også lagt vægt på branchernes internationalisering. En mangel på internationalisering i flere brancher kan skabe problemer for de danske virksomheder, dette skyldes at der helt enkelt ikke er plads og ressourcer nok på det danske markede. En sund virksomhed skal vækste og, hvis muligt, også gerne vækste internationalt.

Især videnservice og engros og detailhandel ligger ikke højt nok i deres internationale aktiviteter, ifølge Dansk Industri. Begge industrier har også rigtig gode muligheder for netop at internationalisere sig. Videnservice er i flere tilfælde gennem online kanaler, dette gælder også WeDigitize som blev brugt som eksempel ovenfor, hvilket gør det nemmere at anskaffe sig nye, internationale kunder og dermed også en større omsætning til virksomheden.

Når vi samtidig kigger på arbejdsmarkedet i Danmark anno 2022, er arbejdsløsheden lavere end den har været i 15 år. Dette betyder at det kan være fordelagtigt at brede sin virksomhed ud og overveje at skabe en ny gren af virksomheden i et andet land med lige så kvalificeret arbejdskraft.

Under corona pandemien har mange virksomheder også været nødsaget til at finde løsninger der tillader hjemmearbejde. Dette vil yderligere gøre det muligt, at hente den kvalificerede arbejdskraft fra andre steder i Europa eller verdenen.

Det danske erhvervsliv ændrer sig dag for dag og er lige nu i stor vækst med mange muligheder der hele tiden bliver udvidet. Mange brancher stormer frem, mens andre er stagneret. Der har sjældent været så gode muligheder for en god start på arbejdsmarkedet som lige nu.

2021inkii
måltidskasser
da