Viborg Stifts Folkeblad

Viborg Stifts Folkeblad

Viborg Stifts Folkeblad - Læs det seneste nyt fra Viborg og omegn

Viborg Stifts Folkeblad er en lokalavis, der dækker Viborg og Bjerringbro. Her får du hver dag dugfriske nyheder fra lokalområdet, så du altid er opdateret på, hvad der sker omkring dig. Udover nyheder omhandler det redaktionelle indhold erhvervslivet, kulturen og sporten i området i og omkring Viborg.

Udover lokalnyheder får du de vigtigste nyheder fra ind- og udland. Viborg Stifts Folkeblad er et vigtigt medie, da det danner rammen om den lokale debat – og dermed er den et vigtigt redskab i forhold til den nære sammenhængskraft i Viborg, Bjerringbro og omegn.

I Folkebladet kan du blandt andet læse om:

  • Lokalnyheder fra Viborg, Bjerringbro og omegn
  • Kultur, erhverv og politik
  • Læserbreve
  • Begivenheder i lokalområdet
  • De største nyheder fra ind- og udland

Historien om Viborg Stifts Folkeblad

Viborg Stifts Folkeblad blev stiftet af J.K. Holm, og avisen udkom første gang d. 1. oktober 1877. Viborg Stifts Folkeblad blev etableret, da Holm mente, der manglede en modvægt til den konservative avis, Viborg Stiftstidende.

I starten var avisen forankret i partiet Venstre, mens den i dag har et borgerligt-liberalt værdigrundlag – og læses af personer med og uden politisk orientering mod det borgerligt-liberale.

Viborg Stifts Folkeblad er en del af Jysk Fynske Medier

Ved begyndelsen af 1900-tallet var der hele fem dagblade i Viborg, hvoraf Viborg Stifts Folkeblad udgjorde en femtedel. I dag er det udelukkende Viborg Stifts Folkeblad, der har overlevet, hvorfor det er den dominerende avis i lokalområdet.

I 1880 blev avisen opkøbt af De Bergske Blade, som efterfølgende stod for at redigere og udgive avisen. I dag ejes avisen af Jysk Fynske Medier, som tæller en lang andre lokalaviser, der har forankring i Jylland og på Fyn.

I begyndelsen af 1970’erne opkøbte avisen Skive Dagblad og Randers Dagblad i forsøget på at ekspandere og nå ud til en større målgruppe. I forbindelse med opkøbet blev der etableret en aflæggeravis, som dækkede Hobro.

På baggrund af ekspansionen kom oplaget op på 21.000 eksemplarer i 1975, men succesen varede ikke længe. Allerede året efter blev tre aflæggere nedlagt, og oplaget faldt til omkring 15.000 eksemplarer.

Siden er oplaget faldet støt, mens avisen i dag trykkes i et stærkt begrænset oplag på samme måde som andre aviser, der alle er blevet hårdt ramt af internettets dominans på nyheds- og tabloidmarkedet.

Ifølge MediaWatch er læsertallet i 2019 15.000 faste læsere. Her skelnes dog ikke mellem de abonnenter, der modtager avisen som trykt eksemplar og som e-avis.

Abonnér på Viborg Stifts Folkeblad

Avisen udkommer i dag som trykt avis, e-avis og netavis. Avisen udkommer på alle ugens dage, hvilket giver dig mulighed for at få den leveret direkte i postkassen hver dag.

Et abonnement giver dig stor fleksibilitet, da du selv kan vælge, om du vil have avisen leveret hver dag, eller om du vil nøjes med at få den leveret i weekenden. Som abonnent på Viborg Stifts Folkeblad får du samtidig adgang til arkivet af tidligere aviser, ligesom du har adgang til netavisen, hvor du kan læse de eksklusive Plus-artikler.

Når du abonnerer på Viborg Stifts Folkeblad bliver du samtidig medlem af fordelsklubben, hvor du inviteres til særlige arrangementer – eksempelvis foredrag, koncerter og rejser. Herudover har du mulighed for at købe en række produkter til en stærkt nedsat pris.

Du kan vælge at få Folkebladet som:  

  • Netavis: Dette abonnement giver dig adgang til alt indhold på netavisen – herunder også de eksklusive Plus-artikler, som kræver abonnement.
  • Digital udgave: Dette abonnement giver dig adgang til den digitale udgave af avisen, som kan læses på computer, tablet og smartphone.
  • Trykt eksemplar: Med dette abonnement får du leveret Viborg Stifts Folkeblad i postkassen hele ugen eller i weekenden, afhængigt af hvad du foretrækker.