Verdensbiblioteket - det digitale tilbud til sproglige minoriteter

Verdensbiblioteket – det digitale tilbud til sproglige minoriteter

Det Kgl. Bibliotek besluttede desværre at lukke websitet Verdensbiblioteket i 2021

Verdensbiblioteket var en digital platform, der gav adgang til en samling af bøger fra hele verden på forskellige sprog. Den blev lanceret af Det Kgl. Bibliotek i Danmark i samarbejde med andre nationale biblioteker i 2018. Formålet med Verdensbiblioteket var at fremme kulturel forståelse og viden om andre lande og kulturer.

Digitale bøger på 25 sprog

Verdensbiblioteket indeholdt bøger på mere end 25 forskellige sprog, herunder arabisk, kinesisk, russisk, spansk og engelsk. Bøgerne omfattede både skønlitteratur og faglitteratur og dækkede emner som historie, politik, kunst og videnskab. Derudover kunne brugerne finde bøger til både voksne og børn.

Verdensbiblioteket havde en vigtig funktion

En af de vigtigste funktioner Verdensbiblioteket havde, var at give brugerne adgang til litteratur på sprog, som de måske ikke kunne læse eller forstå på egen hånd. Dette skabte en unik mulighed for at opleve og forstå andre kulturer, og det kunne hjælpe med at nedbryde barrierer mellem de forskellige samfund.

Derudover var Verdensbiblioteket en vigtig ressource for undervisere, forskere og studerende, der ønskede at undersøge andre kulturer eller undersøge emner på et fremmedsprog. På platformen havde man også mulighed for at læse sjældne og unikke bøger, som ellers kunne være svære at få adgang til.

Formidlig af kulturarven

Verdensbiblioteket var også et vigtigt redskab for at bevare og formidle kulturarv. Det var en digital platform, der gav mulighed for at gemme og bevare bøger på den måde sikre, at de ikke gik tabt. 

Alt i alt var Verdensbiblioteket en vigtig ressource, der bidragede til at fremme kulturel forståelse og viden om andre lande og kulturer.

Det Kgl. Bibliotek besluttetede at lukke websitet Verdensbiblioteket.dk og bruge de frigivende ressourcerne, hvor de gør en større forskel. Primært de fysiske materialer. Lukningen af Verdensbiblioteket skete i efteråret 2021.

Læs mere om lukningen på her

måltidskasser