vejle amts folkeblad vaf vafo

Vejle Amts Folkeblad – VAFO

Læs de seneste nyheder i VAFO - Vejle Amts Folkeblad - med nyt fra Vejle og hele verden

Vejle Amts Folkeblad er et jysk dagblad, som hører under JFM P/S. Avisen har hovedsæde i Vejle, men dækker hele Billund Kommune, Ikast-Brande Kommune og Hedensted Kommune med nyheder og information.

Du får således et nyhedsoverblik omkring kultur, sport, politik og en lang række øvrige aktiviteter og begivenheder i dit lokalområde – herunder Vejle, Egtved, Børkop, Hedensted, Jelling, Give, Juelsminde, Billund, Tørring, Grindsted og øvrige opland. Abonnementet leveres også som Vejle Amts Folkeblad e-avis.

I avisen sættes der fokus på:

● Lokale nyheder fra Vejle og omkringliggende kommuner
● Kultur og sport
● Erhvervslivet
● Politik
● Nyheder fra ind- og udland

Avisen tilbyder en bred vifte af indhold, hvilket gør den til en uundværlig kilde til information for abonnementer og læsere.

Historien om Vejle Amts Folkeblad også kendt som Dagbladet V.A.F.

Folkebladet blev første gang udgivet i 1865, hvor avisen blev oprettet som et organ for partiet Venstre. I 1890’erne fik avisen en bredere indholdsprofil, hvorefter dens politiske betydning og oplag steg.

I sine første år dominerede dagbladet landområderne, og fra 1930’erne også lokalt i Vejle. Efter 2. Verdenskrig oprustede Folkebladet i forhold til lokaldækningen, hvilket resulterede i, at de øvrige dagblade blev udkonkurreret.

I 1990 blev avisens område udvidet, da Fredericia Dagblad blev opkøbt. I 2011 fusionerede Vejle Amts Folkeblad med Horsens Folkeblad, hvilket resulterede i dannelsen af Mediekoncernen Jyske Medier A/S.

JFM P/S er Danmarks næststørste mediekoncern og dækker hele landet med over 2 millioner kontakter hver uge.

Koncernen udgiver 15 dagblade med 679.000 læsere og 63 ugeaviser med op mod 973.000 læsere her uge. JFM P/S ejer også flere radiostationer, samt Gul & Gratis og mange andre medier.

Bestil et Vejle Amts Folkeblad abonnement

Folkebladet er i sin nuværende form en tabloidavis, der primært dækker Vejle og omegn, herunder Jelling, Børkop, Give, Egtved, Hedensted og Billund, men du kan også læse nationale nyheder fra resten af Danmark.

Det er muligt at købe avisen i papirudgaven i kiosken hos Dagli brugsen, Superbrugsen, Kvickly og andre Coop.dk butikker. Bilka og Føtex har også avisen i løskøb i deres kiosker. Men køber du VAF i et abonnement her, får du avisen til særpris plus en ekstra måned gratis, dertil bliver avisen leveret hjem til din adresse.

Vafo.dk udkommer både digitalt og på print (Vejle Amts Folkeblad e-avis), ligesom den findes som netavis. Du kan vælge mellem flere former for abonnementer, der giver dig adgang til den trykte avis, e-avisen samt adgang til de eksklusive Plus-artikler i netavisen.

Du kan således vælge, om du ønsker adgang til hele avisen, den digitale udgave eller blot vil kunne læse Plus-artikler. Abonnementet varierer i pris, se prisen på et Vejle Amts Folkeblad abonnement herunder.

Hvor stort et oplag udkommer
Vejle Amts Folkeblad i

Vejle Amts Folkeblad, der i folkemunde forkortes V.A.F., har været udgivet siden 1865, da det blev oprettet som et medie for partiet Venstre. I løbet af 1890’erne fik bladet en bredere indholdsprofil, hvorfor dets politiske betydning steg – og det smittede af på antallet af oplag.

Oplagstal:

 • 1865: 300 oplag
 • 1890: 1500 oplag
 • 1900: 2500 oplag
 • 1923: 9400 oplag
 • 1943: 19.100 oplag
 • 1963: 24.900 oplag
 • 1983: 27.500 oplag
 • 1993: 31.300 oplag
 • 1999: 29.800 oplag
 • 2005: 23.900 oplag
 • 2013: 11.304 oplag


Vejle Amts Folkeblad dominerede fra 1930’erne også Vejle, hvilket resulterede i, at antallet af oplag steg markant. 

Desværre begyndte avisoplaget at falde omkring midten af 90’erne, hvilket til dels skyldtes en bredere lokaldækning fra øvrige medier. Faldende oplag skete alligevel, selvom avisens område blev udvidet grundet et opkøb af Fredericia Dagblad.

Folkebladet fusionerede i 2011 med Horsens Folkeblad, hvilket resulterede i dannelsen af Jyske Medier A/S, som i dag hedder Jysk Fynske Medier – JFM P/S. Det er den dag i dag stadig JFM P/S, der ejer og driver Vejle Amts Folkeblad.

Læs lokale nyheder i Vejle Amts Folkeblad

Med et Vejle Amts Folkeblad abonnement kan du læse lokale nyheder fra Vejle og omegn – herunder Vejle, Børkop, Egtved, Give, Jelling, Juelsminde, Tørring, Hedensted, Billund, Grindsted og Brande/Nr. Snede.

VAF dækker alt fra lokale nyheder, erhvervsliv, kultur og sport i Vejleområdet, men bringer også de vigtigste nyheder fra Danmark og den resterende del af verden. Du kan ligeledes læse områdets dødsannoncer i Vejle Amts Folkeblad.

Bladet har, siden det udkom for første gang d. 20 oktober 1865, været en vigtig forudsætning for sammenhængskraften i lokalsamfundet. I dag fungerer bladet stadig som en vigtig del af sammenhænget i Vejle og de øvrige byer, avisen dækker.

Hvad er inkluderet i et Vejle Amts Folkeblad abonnement?

VAFO eller VAF udkommer i dag både som trykt og digital avis samt som netavis. Du kan vælge mellem flere forskellige abonnementer, afhængigt af hvad du foretrækker.

Hvis du ønsker den trykte udgave af Vejle Amts Folkeblad, kan du få den leveret alle ugens dage eller udelukkende i weekenden.

Hvad koster Vejle Amts Folkeblad? Her er nogle muligheder.

Bestil abonnement på avisen i trykt udgave: 

 • Alle dage: Få leveret avisen i din postkasse hver dag samt adgang til alle de digitale udgaver af avisen.
 • Weekend: Få leveret avisen i din postkasse fredag, lørdag og søndag samt adgang til alle de digitale udgaver af avisen.


Bestil et Vejle Amts Folkeblad abonnement i digital udgave:

 • E-avis og Plus-artikler: Få adgang til e-avisen, som er den digitale udgave af den trykte avis, samt adgang til de perspektivrige Plus-artikler på hjemmesiden.
 • E-avis: Få adgang til e-avisen.
 • Plus-artikler: Få adgang til de låste Plus-artikler på Vafo.dk.


Du kan læse mere om det konkrete indhold af de enkelte abonnementer på dette link. Her fremgår også priser på de forskellige abonnementer, du kan tegne på Vejle Amts Folkeblad.