a-kasse

Ved du hvad a-kassen kan hjælpe dig med?

Hvad er en a-kasse?

Man hører tit, at man bør huske at være medlem af en a-kasse, så man ikke pludselig står uden nogen form for indkomst, hvis man helt uventet bliver fyret. Men hvad er en a-kasse? Læs med her og få mere at vide om, hvilke fordele, der er forbundet med at være medlem af en a-kasse.

Så hvad er en a-kasse egentlig? En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, der sikrer en økonomisk, hvis man bliver ledig. Man skal være medlem af en a-kasse for at kunne få dagpenge under sin ledighed. A-kasserne har forskellige vilkår for optagelse og for, hvor meget man kan få i dagpenge. Derudover kan a-kasserne hjælpe med kompetenceudvikling og skrivning af CV, så man kan blive en mere attraktiv medarbejder.

Hvilke fordele er der ved at være medlem af en a-kasse?

A-kasserne er medlemmernes egne organisationer, og derfor har de også en række fordele, som man ikke får andre steder. For det første er a-kasserne med til at sikre, at man får den bedst mulige dagpengeudbetaling, hvis man bliver ledig. A-kasserne har desuden også en række forskellige ydelser, som kan være til stor gavn, både når man er ledig, og når man er i job.

Ydelserne varierer fra a-kasse til a-kasse, men det kan eksempelvis være et abonnement på et fitness center eller leje af sommerhus. A-kasserne har desuden ofte forskellige aftaler med virksomheder – både store og små – hvor man som medlem af a-kassen kan få rabat på forskellige ting. Dette kan eksempelvis være rabat på rejser eller lignende.

Sådan finder man den rette a-kasse

Der er mange forskellige a-kasser at vælge imellem, og det kan derfor være svært at finde den rette. Der er dog nogle ting, man kan overveje, når man skal finde den rette a-kasse. For det første skal man overveje, hvilken branche man arbejder i. Dette er vigtigt, da nogle a-kasser er rettet mod bestemte brancher. For det andet skal man overveje sine behov.

Er man for eksempel selvstændig, så har man brug for en anden type a-kasse end en person, der er ansat. Det er også vigtigt at vide, at nogle a-kasser koster mere end andre – og det kan have betydning for en og økonomien. Endelig har de forskellige a-kasser særlige vilkår som er smarte at læse igennem, så man ikke får nogle overraskelser.

Der er stor sandsynlighed for, at man kan få hjælp fra sin a-kasse, hvis man bliver ledig. Hvis man vil have mere information omkring dette emne, så kan man læse mere her.