hegn

Vælg det rigtige hegn og låge til haven

2021inkii

Nyt hegn og låge til ens have eller terrasse, så er der nogle ting, som man skal overveje

Når solen kommer frem, så trækker mange mennesker sig udenfor og opholder sig meget i deres have eller på deres terrasse. Nogen kan godt lide at sidde og spise udenfor, andre kan godt lide at sidde og læse, og andre kan måske lide at ligge og sole sig. Børnene kan måske lide at bade udenfor i et badebassin eller løbe og lege. Der er mange grunde til at opholde sig udenfor. Det kan dog være mindre behageligt, hvis alle ens naboer har udsigt til ens område. For at få mere privatliv vælger mange at afskærme deres have eller terrasse med et hegn. Dermed kan man sidde ugeneret.

Dette skal du have med i dine overvejelser

Når man skal vælge hegn og låger til ens have eller terrasse, så er der nogle ting, som man skal overveje inden. Fx skal man overveje, hvor højt at hegnet skal være, hvor meget det skal afskærme som fx om det kun skal være et lille stykke, der skal afskærmes, eller om det er hele haven. Skal det også kunne holde børn og hunde indenfor området, og hvilket materiale hegnet skal være i?

Når man skal tænke over, hvilket materiale hegnet er lavet i, så kommer det af, at nogle hegn kræver en hvis vedligeholdelse, hvor andre hegn kræver knapt så meget vedligeholdelse. Vedligeholdelse kan være, at det skal lakeres med træbeskyttelse, at det skal males med nogle års mellemrum, og så er der nogen, der ikke kræver så meget vedligeholdelse. Der findes hegn, der er malet og lakeret i forvejen. Derfor skal man gøre op med sig selv om hvor meget, at man ønsker at skulle vedligeholde ens hegn og havelåge.

Gør din have eller terrasse hyggelig

Et flot hegn og havelåge kan gøre meget for ens have eller terrasse. Det kan give en hyggelig stemning. Jo hyggeligere man synes der er, jo mere tid har man lyst til at tilbringe udenfor. Derfor går mange op i, hvilken slags hegn og havelåge, det er, at de bruger.

Det kan selvfølgelig tage noget tid at sætte et hegn op, men når det først er gjort, så har man et hegn, der kan skabe glæde i lang tid. Det kan også være rart, at ens have eller terrasse er indhegnet, når man sidder udenfor sammen med familien eller venner. Dermed har man noget privatliv, og så kan alle naboerne ikke følge med i, hvad der foregår.