Denne artikel indeholder reklamelink
Der skal ikke så meget til for at få mere fuldkorn – tag f.eks. rugbrødsboller med i madpakken
Den generelle anbefaling er, at man skal indtage 75 gram fuldkorn på daglig basis. Det lyder måske af meget, men det kræver kun nogle få justeringer i kosten at leve op til, og ofte handler det om at erstatte en fødevare med en anden mere fuldkornsrig én af slagsen. Det er eksempelvis nemt at udskifte hvid pasta med fuldkornsversionen. Den største forandring er, at smagen og farven skifter karakter – men du kan bruge fuldkornspasta til nøjagtig de samme retter som almindelig hvid pasta, og der er kun en meget lille økonomisk forskel.
Rugbrødsboller: Gør fuldkorn til en daglig vane
Hvis du har en ambition om at få mere fuldkorn ind i din kost, handler det om at skabe gode vaner. En let vane at få
indarbejdet i hverdagen er altid at have ingredienserne til en omgang rugbrødsboller liggende, for så har du et fuldkornsrigt måltid lige ved hånden. Det kan også være helt almindeligt rugbrød, men rugbrødsbollerne udmærker
sig ved både at være gode til hverdag, weekend, morgenmad, mellemmåltid og frokost.
Rugbrødsboller er ikke lige så tunge som almindeligt rugbrød og kan spises til morgenmad med en skive ost og en kop
kaffe til. De kan også udgøre din frokost ved at blive lavet om til en sprød sandwich med salat, ekstra grønt, protein og
hummus eller en anden form for sandwich spread.
Rugbrødsbollerne kan fyldes med det, du har lyst til, og er gode at have med som en sund og indbydende madpakke.
Anbefalingen om at spise 75 gram fuldkorn per dag svarer til en lille portion havregryn og en skive rugbrød. Du kan
nemt skifte rugbrødet ud med en eller to rugbrødsboller – og suppleret med en portion havregryn til morgenmad er
du helt dækket ind på fuldkornsfronten. Det er et overkommeligt sted at starte for at få mere fuldkorn ind i kosten.