superligaen

Nyheder fra Superligaen følges i alle egne af landet

Fodbold og Superligaen er nok den største og meste populære sportsgren i Danmark

Sporten har mange udøvere, men også et miljø omkring sig, der passioneret dyrker deres favorithold og følger dem i tykt og tyndt. Mange er fan af den helt lokale klub, men har samtidigt et favorithold i Superligaen, der får deres opbakning. Man kan sagtens støtte både de lokale og eliten, hvis man er bidt af fodbold. Superligaen er noget mange følger med i, og har en holdning til.

Superligaen er det, man tidligere kaldte første division i dansk fodbold. Superligaen består af en række af de allerbedste hold på landsplan. Hvis man bor i en mindre provinsby som Glumsø eller Hørning, så ved man godt at den lokale klub formentlig aldrig kommer til at gøre sig gældende på topplan. Derfor har man så ofte et favorithold i Superligaen, der måske ikke har noget at gøre med hvor man slev er lokaliseret. Alligevel støtter man trofast op om dette hold, med trøjer og bannere.

Superligaen underholder

Hvis man er glad for fodbold, så følger man med, og bakker op omkring de lokale klubber. Der er måske ikke helt lige så meget fart over feltet som hos eliteholdene. Derfor følger man også et af disse hold, for de kan levere stor underholdning og give fantastiske sportslige oplevelser. Både den danske og den engelske superliga oplever tilstrømning af fans, der kommer fra udkantsområder i begge lande.

Det er helt naturligt for en helt almindelig dansk fodboldentusiast, at have et favorithold i både den danske og den engelske superliga, samtidigt med at man støtter op om det lokale hold, og hepper på dem, når der er kampe i lokalområdet. Man har maskotter, trøjer og halstørklæder i de rigtige farver, som man ifører sig, når der skal heppes og bakkes op om ens foretrukne hold i Superligaen. Om det er foran fjernsynet eller på stadion, det er lige meget; merchandiset bliver flashet hvor man er, når kampen afspilles.

Ritualer er en vigtig del

En fodboldfan, der ser en kamp i TV med sit Superligahold, har ofte ritualer som afsyngning af sange, opstilling af flag og maskotter, trøjer og halstørklæder, der alle spiller en rolle for tilhængeren. Ofte opfattes disse objekter som havende magisk indflydelse på spillernes præstationer. Den slags ritualer er med til at gøre totaloplevelsen af en superligakamp endnu større. Man er næsten en del af en stamme.