whiteboard

Tre gode råd: Sådan kan du gøre dine præsentationer bedre

2021inkii

Præsentationer er ikke det nemmeste i verden, men her er 3 gode råd

Præsentationer er noget, som vi alle kender til, og højst sandsynligt også noget, som vi alle sammen kommer til at stifte bekendtskab med ved at være den, der præsenterer. Det kan være i skolen, gymnasiet, universitetet eller andre uddannelser og sågar også arbejdsmarkedet.

Det er derfor vigtigt, at du har styr på det, når du fremlægger foran andre mennesker, der gerne vil have noget information ud af det, som du siger. Der er heldigvis et par forskellige råd, som du med stor fordel kan benytte dig af, næste gang du skal præsentere noget foran en flok.

Læs med her og bliv klogere med tre gode råd.

Præsenter med selvtillid

Det er vigtigt, at du ved alt, hvad du har brug for at vide, om det emne, som du snakker om oppe ved tavlen. Det er derfor vigtigt, at du har sat dig meget grundigt ind i stoffet og føler dig overskudsagtig og på hjemmebane i det materiale, du skal fremlægge om.

På den måde kan du med lethed svare på spørgsmål bagefter, der måske endda går ud over det, som du allerede har fortalt om. Sørg derfor for at være mere end hundrede procent forberedt, da det kommer til at føles virkelig godt, når du rent faktisk skal fremlægge.

Gør det sammen

Det kan også være en god idé at fremlægge i en gruppe. Der er det en god idé at have en klar gruppering af, hvem der tager hvilket indhold og forholder sig til hvilke emner. Alligevel kan det være en rigtig god idé at være godt sat ind i hinandens stof, så I altid kan supplere til hinandens oplæg eller noget andet lignende.

Det er vildt dejligt at have én, der tør at gå forrest og styre skuden en smule, når det kommer til at fremlægge. Det betyder ikke, at du skal være dominerende på nogen måde, men hvis du føler dig meget behageligt anlagt, når du præsenterer noget, vil det også smitte af på de andre i gruppen.

Styr på teknikken?

Det kan være en vildt god idé at have helt styr på teknikken. De fleste bruger en god tavle, når de skal fremlægge. Hvis du mangler et whiteboard, kan du med fordel tjekke udvalget ud på nettet, hvor du kan finde mange gode tilbud.

Det kan også være smart at have en strømlinet præsentation, hvor du blandt andet kan gøre brug af forskellige digitale medier med stor fordel.