jobjæger

Sådan bliver du en god jobjæger

Denne artikel indeholder reklamelink

Er du arbejdsløs og leder efter et job, eller har du bare lyst til at skifte stilling?

Det er der mange mennesker, der hver dag går og døjer med. At finde sig et job er ikke altid lige nemt. Specielt ikke i tider, hvor der ikke er nok arbejde til alle.

I denne artikel vil vi hjælpe dig med at blive bedre til at søge jobs. Vi går igennem forskellige jobportaler, strategier og tips til CV, som du med fordel kan drage brug af.

Søg højt og lavt

Har du hørt om at fiske med dynamit? Kast en stang dynamit i søen, og en bunke af fisk vil vælte op. Den strategi kan man også godt bruge, når man skal søge et job. Står man desperat og mangler et arbejde, så kan man ikke rigtig tillade sig at være kræsen. Søg alle stillinger, du kan komme i nærheden af.

Hver ansøgning du sender afsted, er en potentiel mulighed for at komme i beskæftigelse. Vurderingsprocessen hos en arbejdsgiver kan være meget uforudsigelig, og personer der gør brug af den her strategi, oplever ofte, de bliver tilbudt en ret god stilling et sted, de ikke regnede med.

Jobportaler – Nogle gange et kig værd

Ideen bag jobportaler er rigtig god. Ét samlet sted, hvor arbejdsgivere kan tilbyde deres ledige stillinger til borgere landet over, og hvor ledige kan filtrere og søge efter stillinger der passer til deres behov.

Men jobportaler er sådan lidt et sats, når man leder efter et arbejde. Ret ofte er de overfyldte med stillinger som telemarketer eller street hazing. Disse jobs kan være ganske udmærkede, hvis man har tålmodigheden til dem, men de er ikke ideelle på lang sigt. Nogle gange dukker der dog ret spændende ting op derinde. Derfor er de alligevel værd at holde halvt øje med.

Ellers er den generelle regel, at man selv skal gå ud, og researche hvilke firmaer, der har ledige stillinger, og ansøge den vej igennem. Det tager længere tid, men man finder typisk også oftere noget godt.

Sørg for at CV’et er i orden

Rigtig mange menneskers ansøgninger til en stilling bliver ofte hurtigt kastet til side i sorteringsprocessen. Det er fordi, deres CV ikke formår at vise arbejdsgiveren, hvem de er, og hvorfor de er interessante.

Derfor skal du sørge for at have et super flot CV i orden. Download en skabelon, introducér dig selv som et individ, og brug al den erfaring, du overhovedet kan tænke på. Intet er irrelevant så længe du bare vender det rigtigt.

Aldrig stop med at søge

Desværre kommer et job ikke flyvende i hovedet på os. I få tilfælde kan det ske, men det er ikke ofte. Det er noget, man skal kæmpe for. Derfor er det bedste råd, at du aldrig må give op. Lige meget hvor håbløst det er, så venter der et job på dig derude. Du skal bare søge længe nok. Og med de tips og tricks, vi har givet dig i artiklen, burde det gå lidt nemmere for dig.

Bemærk: Denne side indeholder annonce og affiliate links, hvilket betyder at vi modtager en lille kommision, hvis du ender med at købe noget af det der skrives om eller anbefales. 

Den pris du skal betale for et evt. produkt her fra siden, bliver den samme uanset om du klikker dig videre herfra eller går direkte til kilden.