ol

OL bliver fulgt af danskere fra alle egne af landet

OL en stor sports-begivenhed

De Olympiske Lege har altid været en kæmpe verdensomspændende mediebegivenhed. Her mødes de ypperste sportsfolk fra hele verden og dyster i alle de sportslige discipliner. Fra hvert eneste land på kloden tropper de op og yder deres absolut bedste for at sætte deres nation på verdenskortet. Og vi danskere er også med. Sportsfolk fra alle egne af landet kæmper om at være dem, der skal repræsentere os ved De Olympiske Lege, som er en sportsbegivenhed uden sidestykke.

Under OL kan man se danskere fra Gedser til Skagen, og Bornholm med, dyste mod internationale stjerner, om guldet på sejrspodiet. Konkurrencen er tårnhøj, og man skal virkelig være toptrænet for at kunne spille op med de største. Men lige meget om du kommer fra Hirtshals eller Skævinge, så har du den fulde opbakning fra hele landet, hvis du er en af de udvalgte, der skal repræsentere Danmark ved OL. Har du Dannebrog på trøjen, så hepper vi alle på dig.

En begivenhed med dybe historiske rødder

Ved Olympia i det antikke Grækenland afholdtes disse sportslige konkurrencer i over tusind år, og de blev aldrig glemt. I 1884 oprettede Pierre de Coubertin Den Internationale Olympiske Komité, og startede det, vi i dag kender som de moderne Olympiske Lege. Og de første lege blev afviklet i Athen i 1896. Siden da har denne tilbagevendende sportsbegivenhed udviklet sig til at blive en af de største mediebegivenheder, der findes globalt.

Afholdes kun hvert fjerde år

Hvert fjerde år afholder man legene i et land, der er blevet udvalgt som værtsnation af Den Internationale Olympiske Komité, som i dag er en særdeles magtfuld organisation.

Det er ingen hemmelighed, at der er gået storpolitik i foretagendet, men det tænker vores lokale helt fra Aarhus eller Odense måske ikke så meget over, som over hvordan han eller hun skal komme i toptræning, så hun kan udgøre en reel trussel imod den store verdenselite.  I alle dele af landet kæmpes der for at nå en stand, der kan matche de bedste på verdensplan.

ol

OL er for alle

Alle, der har kræfterne og talentet til at komme til tops, kan få en chance ved OL for at cementere sit navn som elitær sportsudøver. Det er det enkelte land, der udvælger sine sportsfolk, når den store opstilling finder sted. En kuglestøder fra Nykøbing Falster har en lige så fair chance, som en der kommer fra de pæne områder nord for København. Det er dedikation, præstation, talent og hårdt arbejde, der giver den udslagne kraft til at blive opstillet for Danmark ved OL.

I alle egne af landet følges disse begivenheder. Man tjekker Sports nyheder på TV2 sport eller i BT, og holder sig orienteret om de lokale heltes præstationer ved de internationale opgør ved OL. I Rønne, Solrød, Bogense og Korsør følger mennesker med i de daglige Sports nyheder under disse lege, der finder sted hvert fjerde år, og samler hele verden omkring de sportslige dyster. Og alle jubler, når den olympiske ild bæres ind på stadion, under heftig applaus.

bilforsikring