lei

LEI-koden er din ledsager på det internationale marked

2021inkii

Skal din virksomhed ud over Danmarks grænser?

”En LEI-kode? Hvad er det nu lige, det er?”. Det er der nok mange nye virksomhedsejere, der sidder og tænker, når de støder på ordet ’LEI-kode’. Hvis du netop har startet en virksomhed, har du formentlig opdaget, at der er masser af tekniske begreber, du skal have styr på. LEI er én af dem.

LEI-koden er din ledsager på det internationale marked. Hvis du vil handle på tværs af landegrænser og være en del af et globalt marked, der kun bliver større, så det kræver det, at dit firma har en LEI-kode.

Klik her, og læs mere om, hvad en LEI-kode kan gøre for din virksomhed.

LEI-koden er dit nye CVR-nummer

Hvis din virksomhed skal række ud over Danmarks grænser, skal den have en LEI-kode. LEI står for ’Legal Entity Identifier’, og LEI-koden bruges til at identificere og verificere virksomheder, der deltager i den globale handel.

Derfor kan man tale om, at LEI-koden er din virksomheds nye CVR-nummer – sådan forholdet dig i hvert fald, når det kommer til international handel.

Det nye system modvirker økonomisk kriminalitet

LEI er ikke blevet etableret uden grund, og det overordnede formål med LEI-systemet er at modvirke økonomisk kriminalitet. Med LEI-systemet har man gjort økonomiske systemer og finansielle transaktioner mere transparente, og denne gennemsigtighed modvirker i høj grad hvidvask og andre former for økonomisk kriminalitet. 

Handel med værdipapirer har aldrig været mere sikker

Det er ikke kun i forbindelse med handel på det internationale marked, at dit firma har brug for en LEI-kode. Det gælder også, hvis din virksomhed handler med værdipapirer, som for eksempel aktier og obligationer.

Siden 2018 har alle virksomheder, der handler med værdipapirer af den ene eller den anden art, nemlig skullet have en LEI-kode for at kunne fortsætte deres virke.

LEI-koden skal oplyses til banken, når din virksomhed ønsker at gennemføre en transaktion, som involverer værdipapirer, og firmaet kan dermed ikke handle med værdipapirer uden at være en del af LEI-systemet. 

lydbøger