punkteret

Hvad gør jeg hvis min bil punkterer?

2021inkii

En punktering kan være et panikfremkaldende øjeblik - hvis din bil punkterer

Det er sket for os alle sammen på et tidspunkt: Vi kører rundt, og pludselig begynder bilen at lave en mærkelig lyd. Vi holder ind til siden, stopper bilen og stiger ud, men finder ud af, at et af dækkene er punkteret. Der er dog ingen grund til at gå i panik. Læs videre og find ud hvad du gør hvis din bil punkterer.

Min bil er punkteret - hvad gør jeg?

En punktering i bilen er et almindeligt problem, som mange bilister oplever. Hvis du har været uheldig nok til at få det til at ske, kan det være noget af et panikfremkaldende øjeblik. Mange mennesker er ikke sikre på, hvad de skal gøre, hvis deres bildæk får en punktering. Hvis du befinder dig i denne situation, er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal håndtere problemet, før det bliver værre. Det første, du skal gøre, er at holde ind til siden og parkere din bil så hurtigt som muligt.

Når du er parkeret, skal du tænde dine advarselsblinklys, så andre bilister kan se, hvor du befinder dig. Forbliv derefter rolig og vurder skaden ved at inspicere hvert enkelt dæk for synlige tegn på skader eller vragrester, der sidder fast i dem, før du tager de næste skridt. Hvis der ikke er nogen synlige tegn på skader, men et eller flere af dine dæk har lavt tryk, skal du inspicere alle fire dæk for yderligere beviser på, at en genstand har forårsaget en lækage. Drejer det sig om lapning af bildæk, skal du ringe til vejhjælp.

Hvordan får jeg lappet min bil?

Hvis du er så uheldig at din bil er punkteret, er der flere ting du kan gøre for at få det lappet. Først og fremmest kan du skifte hjul, hvis du har et reservehjul i din bil, og køre til et værksted og få det andet hjul lappet. Det kan også være du er så uheldig at dækket ikke kan lappes, men i stedet skal skiftes.

Hvis du ikke har noget reservehjul, skal du ringe til vejhjælpen, der så sender en bil ud og hjælper dig. Chaufførerne er uddannet til at kunne afhjælpe bilproblemer på stedet, men nogle problemer er så store, at bilen skal på værksted. Er din bil punkteret, kan vejhjælpen enten reparere det på stedet og lappe dit dæk, eller også kan de køre dig og din bil til et værksted der kan gøre det for dig.

Hvad koster lapning af bildæk?

Det er forskelligt fra værksted til værksted, men typisk omkring 4-500 kroner. Hvis det er vejhjælpen der lapper det for dig, skal du ikke betale noget, da deres serviceydelser er inkluderet i det vejhjælp abonnement du betaler til hver måned. Et godt tip er at have et reservehjul i dit bagagerum, så du selv kan skifte det, indtil du kan nå et værksted.

lydbøger