3d

Hvad er 3D-visualisering?

2021inkii

3D-visualisering, hvad er det og hvad bruges det til?

3D-visualisering er betegnelsen for en model, der ikke befinder sig på et 2D-plan. Et 2D-plan er for eksempel en tegning – det kan være en arkitekttegning eller noget andet. Med 3D-visualisering kan tegningen komme til live, så den kan røres ved og anskues fra flere vinkler. Det giver en fantastisk mulighed for at visualisere, deraf navnet, hvad der tales om, og det kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Læs med her for at blive klogere på 3D-visualisering.

Hvad kan 3D-visualisering bruges til?

Der er mange forskellige brancher, der kan benytte sig af 3D-visualisering. For arkitekter og firmaer kan en 3D-model af en bygning være med til at overbevise investorer om, at de skal spæde penge i projektet. Det er nemlig altid meget mere imponerende at se en model frem for en tegning. 3D-visualisering er skridtet videre fra en 3D-model på computeren. En digital 3D-model kan man dreje på og vise fra alle mulige vinkler, men det er en meget menneskelig ting gerne at ville røre og føle.

Sådan kan du bruge en 3D-model

Med 3D-visualisering kan du desuden lave modeller af hele nabolag og give et indtryk af, hvordan fremtiden ser ud. Du kan bruge en 3D-model i en præsentation, men skal du have opført en stor bygning, eller har du et firma i en unik konstruktion, er det altid flot at have en model stående i lobbyen. 3D-visualisering kan bruges til at pitche idéer eller til at visualisere fremtiden. Det er også nyttigt for teater- og filmproduktioner, da det giver et bedre indtryk af størrelse, dybde, forhold og muligheder. Med en 3D-model kan du desuden bedre se, om der er fejl, mangler eller udfordringer. Er der eksempelvis tale om en bygning, kan du prøve at hælde vand på modellen – selvfølgelig såfremt den er lavet af vandsikkert materiale. På den måde kan du se, om der er nogle steder, vandet samler sig og kan skabe en sikkerhedsrisiko, så du kan forberede det i god til. Det kan for eksempel være, hvis store mængder vand samler sig på taget.

Er 3D-visualisering dyrt?

3D-visualisering koster selvfølgelig, men det behøver ikke være voldsomt dyrt. 3D-printere bliver billigere og mere hyppige, og derfor kan du sagtens finde et sted, der kan give dig en god pris på en 3D-model. Alt efter størrelse vil prisen variere, men modellen kan du beholde og bruge som en del af din potfolie, eller den kan blive en del af en bygnings historie.

lydbøger