motionscykel

Guide til motionscykler: Det skal du tænke på, inden du køber

2021inkii

Find den rigtige motionscykel

En motionscykel derhjemme kan være en rigtig god måde at få mere motion i hverdagen. Selvom en motionscykel egentlig kun kan bruges til at cykle på, er den i virkeligheden rimelig alsidig og kan bruges både til let og hård konditionstræning. En motionscykel kan også være et godt valg, hvis du skal genoptræne eller af andre grunde har brug for træning, der er skånsomt ved dine led. I denne artikel får du en kort guide til tre ting, du skal tænke på, inden du køber en motionscykel.

Anmeldelser og tests

Inden du køber, er det en god idé at læse motionscykel test og eksperters anmeldelser, så du er sikker på at få en cykel, som du bliver glad for og rent faktisk får brugt. Du kan finde sammenligninger på nettet af forskellige modeller og læse meget mere om cyklernes forskellige funktioner. Det kan være en god idé at gå efter cykler, som af eksperter eller andre brugere i tests af motionscykler er blevet vurderet som “bedst i test”. Har du et lidt lavere budget, så bliver cyklerne ofte også vurderet efter “bedst til prisen”, hvilket er et godt pejlemærke at gå efter.

Prisen

Der findes motionscykler i mange prisklasser. Inden du køber cyklen, skal du også tænke over, hvor mange penge du vil bruge. Som med så meget andet, så hænger pris og kvalitet også i en vis grad sammen, når det kommer til motionscykler. Der er dog også andet end kvaliteten, der afgør prisen på en given cykel, for nogle cykel har features, som trækker prisen op. Langt de fleste cykler har et display, hvor man på de mere simple cykler blot kan se, hvor længe og hvor langt man har cyklet, mens de mere avancerede cykler også har mere tekniske funktioner.

Pladsen

Inden du køber en motionscykel, skal du også tænke på, om du overhovedet har plads til at have den stående i dit hjem. Cyklen skal kunne stå et sted et relativt let tilgængeligt sted, så du rent faktisk får den brugt. Hvis du skal pakke cyklen frem, hver du gang du skal have den brugt og tilbage igen, når du er færdig, så mindsker det sandsynligheden meget for, at du får trænet på den. Tænk også over, at nogle motionscykler kan larme lidt. Hvis det er muligt, kan du vælge at placere cyklen i nærheden af et fjernsyn, så du kan se serier, mens du cykler.