danskeaviser det bedste internet

Guide til at finde det bedste internet

Denne artikel indeholder reklamelink

I en tid hvor teknologien spiller en endnu større rolle end den hidtil har gjort, kræver det også en internethastighed der kan trække denne store belastning

Corona har gjort, at mange er nødsaget til at arbejde hjemmefra. Zoom, Microsoft Teams og mange andre udbydere af videotale- eller videokommunikationsprogrammer, har de sidste mange måneder arbejdet på højtryk. Og denne udvikling fortsætter. Virksomheder går og overvejer, om arbejdet hjemmefra skal blive en integreret del af deres forretningsstrategi. Det sparer både tid og omkostninger. Men det kræver samtidig også, at man har internet der er hurtigt og kører som det skal, for at man er sikker på at platformene og systemerne er tilgængelige. For at finde det internet der netop matcher dine behov, er der nogle råd du kan følge.

Research muligheder

Det er altid smart at lave et grundigt research, inden du køber det internet du ønsker. Internet test er mange steder at finde på nettet, og du vil dermed nemt kunne sammenligne de forskellige udbyders tilbud i forhold til hastighed, kapacitet og pris. Du kan også vælge at ringe direkte til udbyderne og høre om de har nogle specielle tilbud der netop matcher dine behov.

Hvis i er mange i husstanden skal du specielt overveje internet med mange Mbit, for at sikre at nettet er tilstrækkeligt til alles forbrug. Hvis du ringer til en udbyder kan du være heldig at forhandle dig til en god pris, nu hvor du skal have internet med mange Mbit. Typisk har udbyderne dog faste priser, og derfor er det ligeså nemt at sammenligne dem på nettet. Der findes altså rigtig mange muligheder og det handler dermed bare om at finde en løsning hvor kvalitet matcher pris.

Overvej fibernet hvis muligt

Mange vælger bredbånd som deres internetløsning. Oftest er det ikke forbundet med et valg, da der mange steder ikke er mulighed for andet. Bredbånd er nemlig en ældre teknologi og kablerne har allerede været installeret under jorden i årtier. Der findes dog en ny og bedre løsning på internet – fibernet.

Fiber sender signaler gennem såkaldte lyslederkabler, der forårsager at der sendes langt større data med en langt højere hastighed. Det er hastigheden der er den primære forskel på bredbånd og fiber, men fiber adskiller sig også i forhold til miljøet. Fiber er også den mest miljøvenlige løsning. Dette skyldes, at internet gennem bredbånd sender signaler gennem elektricitet i bredbåndskabler, der består af kobber. Kobber er en miljøskadende ressource, og derfor er fiber igen en bedre løsning. Undersøg derfor også om det er muligt at få fibernet i dit hjem – vær dog opmærksom på, at prisen er højere end bredbånd.

Foto: Thomas Jensen

Bemærk: Denne side indeholder annonce og affiliate links, hvilket betyder at vi modtager en lille kommision, hvis du ender med at købe noget af det der skrives om eller anbefales. 

Den pris du skal betale for et evt. produkt her fra siden, bliver den samme uanset om du klikker dig videre herfra eller går direkte til kilden.