onlinemagasin

Gode råd til dig, der vil starte dit onlinemagasin

Denne artikel indeholder reklamelink

Hvis du drømmer om at starte dit eget netmagasin, avis eller lignende, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvordan du får mest mulig succes med din plan. Her skal du både tænke over indhold, platform og indtægtsmuligheder. I denne artikel får du en række gode råd, som du bør følge, når du skal starte dit eget nyhedsmedie.

Nettet er fyldt med hjemmesider af svingende kvalitet, og det kan til tider være vanskeligt at finde kvalitetsindhold. Det skyldes naturligvis, at alle har mulighed for at oprette en hjemmeside, hvor de kan publicere indhold.

Hvis du overvejer at starte et nyhedsmedie på nettet, er det en god idé at forberede dig grundigt, så du ender med at skille dig ud. Det kan være vanskeligt at bryde gennem mængden af indhold, hvorfor du bør gøre dig nogle tanker om, hvordan du vil skille dig ud.

#1: Gå efter evergreen content

Indhold på nettet bliver hurtigt forældet, hvorfor det er en god idé at gå efter såkaldt evergreen indhold. Det er betegnelsen for indhold, som ikke bliver forældet med tiden – det har altså sjældent en nyhedsvinkel.

Hvis du vil skrive nyheder, kan det være vanskeligt ikke at gå død i det, da du i starten vil skrive nyheder, som ikke bliver læst. Det skyldes, at der går lang tid, fra en hjemmeside lanceres, indtil den får gode placeringer i Google.

Du risikerer derfor at ende med at bruge rigtig lang tid på at skrive tekster, som ikke bliver læst, fordi de er forældet, når de kan findes i Google. Fokusér derfor på at skrive indhold, som vil blive ved med at være relevant i mange år.

#2: Hvilken platform skal du vælge?

Der findes utroligt mange forskellige platforme, du kan vælge, når du vil lave en hjemmeside. WordPress er det mest populære CMS til professionelle hjemmesider, og det egner sig især godt til dig, der vil lave en blog eller et onlinemagasin.

Du bør derfor øve dig på WordPress, hvis du vil have en nem og brugervenlig måde at kontrollere dit indhold. WordPress er forholdsvist lige til, når først du har lært at bruge det, men det kræver, at du er villig til at afsætte noget tid til det i starten.

Samtidig har WordPress den klare fordel, at det er gratis. Det er et såkaldt open source CMS, hvilket betyder, at det ikke koster noget, fordi der er flere, der udvikler på det. Det er altså ikke noget, du skal købe licens til, før du kan installere og bruge det.

Der er også den klare fordel ved WordPress, at du gerne må ændre i kodebasen, hvorfor du kan lave præcis den hjemmeside, du ønsker. Hvis ikke du har forstand på programmering, kan du i stedet tage udgangspunkt i en af de mange skabeloner, der findes til CMS’et.

#3: Dygtiggør dig indenfor SEO

Du kommer ikke udenom, at du skal skrive indhold, der bliver fundet i søgemaskinerne, hvis du vil have succes med dit onlinemagasin. Brug derfor noget tid på at undersøge, hvordan Google fungerer. Der er flere end 200 parametre, som Google lægger vægt på, når de analyserer en hjemmeside, og det handler om at kunne identificere de vigtigste.

Det stiller eksempelvis krav til, at du skal foretage en søgeordsanalyse, før du vælger, hvad du vil skrive om. Hvis du bare skriver ud fra dine egne interesser, vil du få svært ved at skabe en hjemmeside, der rent faktisk får besøgende via Google.