Giv dit hus en overhaling med puds og isolering

Giv dit hus en overhaling med puds og isolering

Denne artikel indeholder reklamelink

Udvendig isolering er praktisk, og farvet puds giver dit hus et visuelt løft

Bor du i en ældre bygning, ved du sikkert, at der er meget arbejde og mange projekter at give sig i kast med. Der er både den ugentlige vedligeholdelse som at slå græs og feje fliser, men derudover kan der også være større projekter som puds og isolering af facaden på dagsordenen.

Den udvendige isolering af facaden er ikke til at komme udenom, hvis du gerne vil effektivisere varme­regningen og forbedre det generelle indeklima. Samtidig kan du give dit hus et nyt udtryk med det puds, du vælger som afslutning på isolerings­arbejdet.

Puds og isolering giver besparelser på varmeregningen

Når man isolerer en ydervæg, fungerer det som en dyne, der holder på varmen inde i huset. De eksisterende mure, som før var kolde og udsatte for vind og vejr, holdes med det isolerende lag på yder­facaden tørre og varme og fungerer som varmedepot. Om sommeren er det isolerende lag med til at holde varmen ude af huset. Under fyrings­sæsonen er der virkelig mange penge at spare på varmeregningen, hvis man vælger at få isoleret sin facade.

Radiatorerne skal nemlig ikke skrues helt så højt op, og hvis du har en brændeovn, kan du nøjes med færre optændinger.

Visuelt løft ved det rette puds

Udover den økonomiske gevinst ved at investere i puds og isolering, kan puds give facaden på dit hus nyt liv. Hvis facaden er krakeleret, eller murstene er blevet kedelige at se på, vil du kunne opnå en meget stor visuel effekt med isoleringen og den efterfølgende pudsning af facaden.

Du får både bugt med skaderne på din eksisterende facade, og samtidig får du et hus med et flot, ensartet udtryk, som skiller sig ud. Denne løsning egner sig særligt godt til huse med lav detaljegrad på facaden og typehuse fra 60’erne og 70’erne. Vil du lege lidt med udtrykket på facaden, kan du vælge en løsning med indfarvet puds på soklen og en anden farve puds på selve facaden. Det er værd at vælge puds og isolering af høj kvalitet, som holder din facade flot i mange år fremover, og det får du hos Sto Danmark.