Giv dit barn en god start på voksenlivet

Giv dit barn en god start på voksenlivet

Hvis du er forælder, ønsker du uden tvivl det bedste for dit barn

Derfor ønsker du naturligvis også, at han eller hun altid skal have et godt sted at bo. Ligesådan ønsker du også, at vedkommende har en fornuftig og sund økonomi.

Derfor kan et forældrekøb være en god idé, når dit barn skal flytte hjemmefra. Hvis du dagligt læser aviser, ved du også, at boligmarkedet i dag er utroligt dyrt. Derfor er det svært at finde både ejerlejlighed såvel som lejelejlighed. Derfor er der mange forældre, der selv køber en bolig og så lejer den ud til deres barn. På den måde kan dit barn få et godt sted at bo til en fornuftig husleje. Det er en god start på dit barns voksenliv.

Sådan fungerer et forældrekøb

Et forældrekøb er sådan set simpelt. Det handler blot om, at du som forælder køber en bolig. Købet er dog med henblik på, at du gerne vil udleje boligen til dit barn. På den måde kan du nemlig give dit barn en passende bolig til en overkommelig husleje.

Ofte sker et forældrekøb i forbindelse med, at det voksne barn vælger at studere i en større by. Her er der virkelig rift om lejeboligerne, hvilket gør huslejen utrolig høj. Derfor er der altså god grund til at hjælpe dit barn ved at købe en bolig. Ofte kan du også sælge boligen for en højere pris, når den tid kommer, hvilket vil skabe en profit for dig som forælder.

Fordelene ved et forældrekøb

Den største fordel ved et forældrekøb er uden tvivl, at du giver dit barn en billigere husleje. Du skal naturligvis overholde den gældende lovgivning for huslejepriser, men derudover bestemmer du altså selv huslejen.

Fordi dit barn bor til leje, har han eller hun også mulighed for at få boligsikring. Derudover kan I også vælge at udleje et eller flere af værelserne, hvis I gerne vil presse dit barns husleje yderligere ned.

Ikke alle boliger kan være forældrekøb

Det er spændende at kigge på boliger, men inden I bruger tid og energi på at kigge lejligheder, bør I først sikre jer, at andels- eller ejerforeningen tillader forældrekøb. Der findes nemlig flere foreninger, hvor forældrekøb ikke er tilladt. Det er ærgerligt at have fundet den rette bolig for så bagefter at finde ud af, at foreningen slet ikke tillader forældrekøb.