ressourcer

Frigør ressourcer med proces- og produktionsoptimering

Denne artikel indeholder reklamelink

Der er mulighed for at spare både tid og penge ved at arbejde med produktionsoptimering

Blandt producenterne på markedet er der stor konkurrence om at fremstille produkter så billigt som muligt og med størst mulig effektivitet. Der bliver hele tiden introduceret nye maskiner, metoder og teknologier, som stiller store krav til virksomhedernes omstillingsparathed, og at de er i stand til at følge med i udviklingen.

Derfor er det relevant for produktionsvirksomheder at få gennemgået deres systemer for at få afklaret, om der er mulighed for at opnå en proces- og produktionsoptimering. Optimering af produktion dækker over mange ting. Det kan for eksempel være, at produktionsflowet kan forbedres tidsmæssigt, eller at der ofte opstår nedbrud på udstyret, som kan løses og dermed få produktionen til at fungere mer gnidningsfrit. En gennemgang af hele systemet kortlægger, hvor problemerne stammer fra, og hvilke initiativer der kan implementeres for at løse dem.

Proces- og produktionsoptimering: Vejen til konkurrencedygtighed og flere ressourcer

Med en proceslinje og produktion, som ikke lever op til de nyeste standarder og førende virksomheders produktionshastigheder, kan en virksomhed hurtigt blive sat ud af spil og have udfordringer med at bevare kunderne – og dermed konkurrencedygtigheden.

Følgende eksempel kan illustrere dette: En virksomhed har i mange år produceret en efterspurgt enhed på samme måde uden at justere i forhold til den seneste udvikling. I denne situation er det let for en anden virksomhed med den nyeste teknologi og viden at gå ind og producere samme vare, blot til en lavere pris og langt hurtigere end den første virksomhed. Det er mere attraktivt for kunderne, og de vil højst sandsynligt vælge virksomheden, der kan tilbyde en lavere pris.

For at bevare konkurrenceevnen og respondere på øgede krav på markedet kan det i høj grad betale sig for den første virksomhed fra eksemplet at investere i både procesoptimering og produktionsoptimering. Det frigiver samtidig ressourcer i form af tid og penge, fordi der kan produceres flere enheder på kortere tid.

Både små og store produktionsvirksomheder kan have gavn af at få deres system efterset fra A-Å for at påvise fejl, spild eller muligheder for proces- og produktionsoptimering. Denne undersøgelse har Kirkholm Maskingeniører en helt specifik procedure for, ligesom de også tilbyder rådgivning om installation af nye produktioner, optimering af eksisterende udstyr og meget mere.