Forår - tid til huskøb

Forår – tid til huskøb

2021inkii

Foråret pibler frem - måske er det tid til huskøb - tid til at finde drømmeboligen

Vejret er lunt, himlen blå og et klart grøn skær kan nu ses rundt omkring træerne. Hvis vi ser på hussalg, så er der en klar stigning i forårsmånederne. Hvorfor? Der er generelt flere boliger til salg i forår -og sommermånederne, hvorfor der dog er mere konkurrence, da der er flere købere i omløb. Dette skal dog ikke hindre dig. De nyeste og mest attraktive boliger, kommer til salg nu og det skal du drage nytte af. Herunder får du tre bud på, hvad det vigtigste er ved huskøb.

Hvad må jeg købe for?

Hele boligdrømmen kan først blive til noget, når banken har givet dig lov til at låne den sum penge, det koster at købe et hus. Det siges, at du selv skal have 5% af købet klar til udbetaling. Hele vejen op til de 20% af købet, skal du låne af banken, hvorefter du kan gå over til et realkreditlån.

Det betyder altså, at har du selv de 20% af beløbet, så kommer du udenom banken. Dette er en rigtig god ting, da banken er dyrere at låne penge i, frem for et realkreditlån. Når du ved, hvad du må købe for, så skab et realistisk billede af, hvad du kan forvente af en bolig i den givne prisklasse.

Hvad er mine krav?

Når I første gang skal ud på boligmarkedet, kan det føles helt uoverskueligt. Derfor er det vigtigt, at I sætter jeres krav op, gerne rangeret. I vil muligvis finde ud af, i jeres søgen, at I ikke kan få alle krav opfyldt og derfor må gå på kompromis med nogle af tingene. I det pulserende boligmarked, hænger drømme sjældent sammen med pris.

Hvad vægter du derfor højest? Er det beliggenheden eller huset, som du går efter? Skal der være køkken alrum, eller er det muligt selv at lave? Sådanne tanker er gode at gøre sig.

Bestil et hav af fremvisninger

Når du er kommet frem til, hvad du helt specifikt leder efter i et hus, så skal du bestille et hav af fremvisninger. Du skal se mange forskellige boliger, således du har et sammenligningsgrundlag. Det siges jo, at du ikke er i tvivl, når du har fundet den helt rette bolig.

I disse tider med corona, så kommer dette lille råd til fremvisningerne: Når du skal meget rundt så køb håndsprit, da du skal røre ved meget andre også har rørt ved og skal rundt, hvor mange andre også har været. Mærk efter, hvad der føles rigtigt for jer og, hvor I kan se jer selv bo.