Atlanten

Flere og flere danskere drager over Atlanten

Et godt råd inden du rejser over Atlanten til USA

Efter en længerevarende periode med nedlukninger og restriktioner, er der ikke noget at sige til at vi danskere har en enorm trang til at bryde ud af den opslidende hamsterhjulshverdag for snart at opleve andre kulturer og eventyr. Især USA har mærket en tilbagevendende turisme, hvilket der ikke er noget at sige til.

Husk at søge om din elektroniske rejsetilladelse når du rejser til USA

Vi danskere har egentlig altid elsket at rejse til USA, men de seneste par års tumult med regler og restriktioner i forbindelse med pandemien, så er der blevet pustet lidt ekstra til gløderne i forhold til lysten og trangen til at drage over Atlanten.

USA er et sted der kan rumme enhver type og derfor er det de færreste danskere der helt og ærligt kan benægte en trang til at besøge USA. Mange har været forbi før og vil tilbage men har du endnu ikke haft muligheden for at rejse afsted og kan du næsten ikke vente længere, så er der rig mulighed for at lande et sted der også kan vække dine interesser.

Når man rejser til USA, er der lidt andre boller på suppen som hvis du f.eks. ønsker at rejse et smut til Tyskland eller Sverige. Danmark er et visumfrit land i forhold til USA, men dette betyder ikke at man helt kan undlade at søge om en tilladelse til at rejse ind i USA og opholde sig der uanset om du er turist eller er på forretningsrejse. Du ansøger om din tilladelse ved at udfylde det der kaldes for en ESTA ansøgning.

Tjek regler og krav til dig som dansk statsborger, der ønsker at besøge USA

ESTA ansøgningen er en elektronisk rejsetilladelse som du skal søge og ikke kan komme udenom at skulle søge, før du skal rejse til USA. Har du ikke et ESTA får du ganske enkelt ikke lov til at boarde et fly til USA. Det er heldigvis ikke besværligt at ansøge om et ESTA og det er på samme måde heller ikke besværligt at modtage det, da det er blevet gjort lettere end nogensinde før at få tilladelsen i hus.

Du kan i de fleste tilfælde let søge om et ESTA og vide dig sikker på at det er en ansøgning der vil gå igennem. Der er selvfølgelig ingen situationer hvor der ikke er nogle undtagelser, men den gængse dansker kan leve op til de krav der stilles til dig der ønsker at opholde dig i USA. Hvilke regler der er til dig der ønsker at søge om et ESTA, kan du læse mere om på ESTA.dk

Forny dit pas som det første og ansøg om ESTA herefter

Er det længe siden at du har set på dit pas, så kan det være en rigtig god idé at starte med at tjekke hvor længe dit pas er gyldigt og om det vil dække dig ind i hele din rejseperiode. Hvis du kan se at du bliver nødt til at forny dit pas før du skal rejse, så er det en rigtig god ting at vente med din ESTA ansøgning til du har fået dit nye pas, da dit ESTA vil blive registreret elektronisk på dit elektroniske pas.

Alle nyere pas er elektroniske, så dette skal du ikke spekulere i hvordan du får registreret, men det er vigtigt at du ved at når du får et nyt pas, så får du samtidig også et nyt pasnummer og dette nummer skal angives i din ansøgning og vil derfor ikke give mening at være med reference til dit gamle pas.

Det tager som regel ikke mere end et par timer at modtage dit ESTA, men hvis du har mulighed for at ansøge om det en måned eller to før din rejse til USA, så slipper du for at skulle blive nervøs over om du når at modtage dit ESTA før du skal rejse.

2021inkii
bilforsikring