kontorstol

Find den rigtige kontorstol

2021inkii

Det er ikke alle der sidder godt på kontoret - Her er et par fif til den rigtige kontorstol

Arbejder du på kontor? Så er du måske en af de mange danskere, som bruger flere timer om dagen i en kontorstol? Mange danskere sidder stille mere end 75% af deres arbejdstid. Det kan godt være, det er en del af arbejdet, men for mange timer i den forkerte kontorstol kan påvirke din sundhed og i værste fald føre til livstilssygdomme. Derfor bør du sikre dig, at dine kontorstole ikke gør ondt værre. Vælger du den forkerte kontorstol kan du også ende med spændingssmerter, belastede led og mange andre gener.

Bliv glad for at sidde i din kontorstol

Din kontorstol skal passe til dig. Den skal også kunne afdække de behov, du har i din hverdag. Det kan være, du har brug for en op/ned funktion, at stolen kan vippe, justering af højden på armlæn eller måske noget helt fjerde?

Sørg også for, at stolen er tilpasset din individuelle kropsbygning, ergonomi og krav til konform. Hvis ikke den passer til lige præcis dig, så bliver du ikke glad for at sidde mange timer i den. Det er vigtigst, at din kontorstol understøtter dine arbejdsforhold – både før, under og efter din arbejdsdag.

Skab det optimale kontormiljø

Kontorstolen er ikke det eneste, du har brug for, for at ændre din arbejdsdag til det bedre. Det kan ændre din arbejdsdag markant, hvis du bare står ved et hæve sænkebord et par timer om dagen. På den måde øger du forbrændingen i modsætning til når du sidder ned. Du kan også reducere presset på din krop op til 45%, hvis du investerer i en arbejdsmåtte. Mulighederne er mange!

Vælg den rette kontorstol

Der er ikke én kontorstol, som er det helt rigtige valg. Den rette kontorstol afhænger af mange faktorer. Som udgangspunkt bør udsende altid komme i anden række, fordi en kontorstol er et funktionelt møbel, som altid skal aftjene den funktion, den er købt til.

Overvej, hvor lang tid, du vil anvende kontorstolen, om den skal have armlæn eller ej, om den skal kunne indstilles efter specielle siddestillinger. Når du skal vurdere, hvilken hour-rating din nye kontorstol skal have, skal du kigge på, hvor mange timer du dagligt bruger i stolen. Mange kontorstole bliver nemlig testet og vurderet ud fra den tid, de er angivet til at kunne anvendes i. De mest almindelige stole til arbejdsbrug er både 8H og 24H stole. Husk også, at når det kommer til valg af kontorstole, så er valget altid dit!