Nyuddannet

Nyuddannet? Hvad så nu?

2021inkii

Nyuddannet eller færdiguddannet, hvad vil du så herefter?

Hvis du lige er blevet færdiguddannet, kan det føles som om, du får en ny start. Nu begynder voksenlivet for alvor. Ikke mere SU. Men nogle gange kan den frihed, som man kan føle, virke for overvældende. Der er for mange ting, man skal tage stilling til, og hvor går man hen herfra? Alt dette kan du læse mere om her, og måske giver det lidt mere ro i maven at kunne danne sig et overblik.

Hvor vil du bo?

Måske har du boet i samme by altid, måske er du flyttet til din universitetsby. Ligegyldigt hvad, er du i hvert fald nået til et naturligt punkt i dit liv, hvor du kan overveje, hvor du gerne vil bo. Så kan det være, du skal begynde at overveje, om du har økonomi til at købe en ejendom? Skal du bo sammen med nogen? Det næste er, at du måske kan få dit drømmejob eller bare et job, du gerne vil have, som kræver, at du flytter til en bestemt by. Og det bringer os til næste punkt.

Arbejde? Hvad vil du? Hvad er muligt?

Nu er du uddannet, så er det bare ud på jobmarkedet og gå i gang med at tjene penge. Og dog, måske er det ikke så nemt gjort. Nogle uddannelser har stor jobløshed, hvor andre hungrer efter nyuddannede. Hvis du står og mangler arbejde, kan du overveje at lave en liste.

Hvad vil du allerhelst gerne arbejde med? Hvad kan du godt arbejde med, hvis du bliver nødt til det? Nogle gange kan man ikke altid få drømmearbejdet med det samme, men i stedet skal man arbejde sig op til det eller skaffe sig noget erfaring. Er du villig til at flytte by for dit arbejde? Hvis du er nyuddannet, kan du finde nogle fine tilbud på f.eks. fagforening. Hvis det lyder interessant, så klik her.

Hvor ser du dig selv om 5 år?

Det sidste er at skabe sig et overblik på længere sigt eller måske en løs plan. Du skal dog vide, at man aldrig kan planlægge og strukturere fremtiden fuldstændig, men det er måske meget fint at vide, om du gerne vil stifte familie snart? Så kan det være en god ide at finde et job inden, så din barsel er sikret. Har du planer om at flytte tættere på familie? Alle disse overvejelser er fine at gøre sig, så længe man efterlader plads til forandringer i planen.