Dronning Margrethe musical

Dronning Margrethe bliver hyldet i ny musical ved Aarhus Festuge 2023

H.M. Dronning Margrethe 2. af Danmark blive hyldet med ny musical i 2023. Forestillingen kan ses til urpremiere på Det Kongelige Teater i juni 2023. Forestillingen kan herefter opleves i ODEON i Odense og i Musikhuset Aarhus i Aarhus Festuge

I sommeren 2023 kommer der lidt af en verdenspremiere op på Det Kongelige Teater, Gamle Scene. Mikkel Rønnow Musicals har lige offentliggjort at der bliver åbnet for dørene til den første musical om H.M. Dronning Margrethe 2. af Danmark.

Premieren er den 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen på Odeon i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra 17. august og under Aarhus Festuge i Musikhuset Aarhus fra 29. august 2023.

Musicalen hedder ”Margrethe” og er historien om H.M. Dronning Margrethes liv fra hendes fødsel, under besættelsen i 40erne, frem til i dag. Men også nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret og kunsten. Den hårde behandling af hendes gemal og afskeden med dem man elsker. Musicalen er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

Et stort og stærkt musicalteam står bag

Ud over de overdådige kostumer og den flot scenografi, har forestillingen ikke mindre end 24 sangere og skuespillere på rollelisten. I orkestergraven vil 18 musikere sørge for skønne toner.

I rollen som H.M. Dronning Margrethe 2. af Danmark vil 4 forskellige skuespillerinder representere hendes forskellige aldre.

Musicalen bliver en hyldest

Musical har fået navnet “Margrethe” og er skrevet og komponeret af Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier. Der i fællesskab har flere musicalsucceser bag sig.

Glæd dig, for “Margrethe” har et helt nyskrevet manuskript, men med eksisterende musik af Lennon og McCartney. Musicalen bliver ikke en traditionel musical båret af sang. Det bliver mere et veksel mellem dialog og sang i en skøn sammensætning.

Steder og datoer
– Det Kongelige Teater fra den 23. juni
– Odeon fra den 17. august
– Musikhuset Aarhus fra 29. august

Billetter kan bestilles på
www.musicals.dk
eller www.billetlugen.dk

Musicalen “Margrethe” bliver produceret af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med TOCA Records og H.C. Andersen Festivals.

Pressemateriale: musicals.dk
Foto: Henrik Ohsten

lydbøger