testamente

Derfor skal du få udarbejdet et testamente

2021inkii

Hvem skal have din arv – få udarbejdet et testamente

Vi skal alle gå bort en dag. Hvorfor ikke være med til at bestemme, hvad der skal ske med dine værdier og eventuel formue? Der sker ofte arvestridigheder, fordi afdødes efterladte ikke kan komme til enighed om, hvad der skal ske med dennes efterladte ting og penge. Et testamente er med til at gøre det hele meget nemmere. Klik her og læs endnu mere om emnet.

Uden et testamente

Hvis du ikke får lavet et testamente, bestemmes fordelingen af din arv ud fra arvelovens regler. Som udgangspunkt vil det være din ægtefælle og børn, som arver dig. De vil hver få halvdelen af de efterladte goder. Det kan i værste fald tvinge din efterladte ægtefælle ud i at måtte finde ny bolig, da denne mister goder, der ellers skulle have fået hjulene til at køre rundt.

Hvis du ikke er gift, men blot er i et forhold med børn, vil din partner ikke have samme rettigheder til at arve, og ofte slet ikke noget.

Uden nær familie vil din arv gå til dine forældre, og, hvis de ikke lever, dine søskende og så videre. Hvis du vil kende mere til arveloven, kan den findes på nettet. Hvis du selv ønsker at have medbestemmelse, skal der altså skrives testamente.

Typer af testamenter

Man snakker hovedsageligt om tre forskellige slags testamenter. Den ene kalder man et indbotestamente. Denne type indebærer materielle genstande, som du kan bestemme, hvem skal arve. Det kan eksempelvis være et smykke eller et møbel af særlig betydning, som, du ønsker, skal tilgå en bestemt person. Ofte er denne type testamente vedlagt en af de andre typer.

Så er der notartestamente, som er en meget normal form for testamente. Navnet indebærer, at testamentet bliver underskrevet af en embedsmand, hvilket gør det ekstra sikkert, og skifteretten får det automatisk ved din bortgang.

Sidste type er vidnetestamentet, som betyder at der er to vidner, der ser at det bliver underskrevet og selv underskriver.

Prisen på et testamente

Du kan sagtens selv udarbejde dit testamente ved at vælge vidnetestamente. Det koster dig ingen ting. Der er et mindre gebyr på notartestamentet. Mange mennesker vælger at få hjælp af en advokat. Det kan både være fysisk eller online. På den måde sikrer du dig, at alt går korrekt til, samt at testamentet er 100% gyldigt.

Det er rart at have medbestemmelse, også den dag man ikke er her mere.

Selvom Botox er mest kendt for at blive brugt til kosmetiske behandlinger, så er det kun 3% af alt Botox i verden, der bliver brugt til kosmetiske behandlinger. De resterende 97% af Botox bliver brugt indenfor sygehusvæsenet, som bruger det til at behandle over 100 sygdomme og tilstande som eksempelvis nervespasmer.