covid-19

COVID-19 – Hvordan påvirker de danske virksomheder?

Denne artikel indeholder reklamelink

Selvom COVID-19 så sit dagslys i Danmark helt tilbage i marts, så er virussen langt fra ovre

Senest har vi fundet en mutation i de danske mink, som har tvunget regeringen ud i at måtte aflive alle mink herhjemme. Det har været et hårdt slag for branchen, som fra den ene dag til den anden nærmest er udryddet.

Men det er ikke den eneste branche herhjemme som er ramt, da nærmest alle sektorer undtaget nethandel har været hårdt med. Specielt restaurationsbranchen og rejsebranchen – herunder flyselskaber også – har kæmpet hårdt for at holde skibet sejlende.

Heldigvis er vores sundhedsvæsen ikke så presset mere, og der er nok med COVID-19 værnemidler – i hvert fald så længe situationen ikke forværres yderligere.

Hjælpepakker kan hjælpe noget af vejen

Selvom det er en meget hård tid for næsten alle virksomhedsejere, så kan vi være taknemmelige for, at vi befinder os i et land som Danmark, hvor vi heldigvis får en masse hjælp fra regeringen. De hjælpepakker som er udstedt af regeringen, er altafgørende for mange virksomheder, men det kommer ikke uden en samfundsmæssig pris. For de penge som regeringen udsteder nu, skal også betales tilbage, og derfor er økonomien altså meget presset – ikke kun i Danmark, men i hele verdenen.

Mange har måtte dreje nøglen om

Selvom at hjælpepakker har hjulpet mange virksomheder, så har det desværre ikke været nok for alle virksomheder. Mange virksomheder som har haft det svært med finanserne inden COVID-19, har måtte se sig selv bekæmpet, og dermed lukke ned.

Det er derfor rigtig vigtigt, at vi som borgere fortsætter med at støtte op omkring de virksomheder, som befinder sig i brancher der er hårdt ramt, for kun på den måde kan vi holde gang i økonomien – nemlig ved at vi kollektivt går sammen og fortsætter vores privatforbrug.