CO2-laserbehandling

CO2-laserbehandling er ikke kun for kvinder

Alle kan bruge co2-behandlinger mod rynker og solskader

Vi vil alle gerne passe godt på vores hud, mænd såvel som kvinder. Det er tydeligt at se i dag, hvor mænd også er begyndt at gøre brug af behandlinger såsom botox, fillers og co2-laserbehandling.

Alle behandlinger som tidligere var anset som noget, kvinder kun benyttede sig af. Særligt co2-laserbehandling er en eftertragtet behandling, idet behandlingen hjælper mod alt fra solskader, ar, rynker og ujævnheder. Bliv klogere på co2-laserbehanding, og hvordan behandlingen er blevet populær blandt mænd i denne artikel.

Co2-laserbehandling fornyer huden

Til en co2-laserbehanding bruges laseren til at stimulere dannelsen af nyt bindevæv ved at opvarme vævet i det pågældende behandlingsområde. Der sker en mild punktvis forbrænding af huden. Dette resulterer i dannelsen af nyt bindevæv, fordi det omkringliggende hud aktiverer en helingsproces på selve behandlingsområdet.

Co2-laserbehandling er mest anvendt i ansigtet og halsen, hvor de fleste også lettest bliver udsat for solskader, rynker, ar og ujævnheder på huden.  Man skal have flere co2-laserbehandlinger for at få et optimalt resultat, man kan dog allerede ane en forandring en uge efter behandlingen. Selve slutresultatet kan dog først ses 4-5 måneder efter behandlingen. Resultatet holder dog i mange år, da resultatet forsvinder i takt med, at huden ældes.

Der er to former for co2-laserbehandlinger. Man kan få en fraktioneret co2-laserbehandling eller en mild fraktioneret co2-laserbehandling. Forskellen på de to er som navnene måske antyder, at sidste nævnte er mere mild mod huden, idet huden ikke bliver forbrændt i lige så høj grad her. Man skal derfor også have flere behandlinger, hvis man vælger at få en mild co2-behandlingen.

Begge behandlinger tager mellem 30 – 60 minutter at få foretaget. Prisen på en co2-laserbehandling er mellem 3.000 – 13.000 kroner pr behandling alt efter, om det er en fraktioneret eller en mild co2-laserbehandling, og hvor på kroppen man får behandlingen. 

Mænd benytter co2-behandlinger mod rynker og solskader

Både kvinder og mænd bliver udsat for solskader, rynker og ar i løbet af livet, og selvom mænd i dag er blevet bedre end nogensinde før til at pleje deres hud, anses særligt solbeskyttelse fortsat som noget, kvinder gør. Selvom mænd ikke nødvendigvis solbader lige så meget som kvinder, får de alligevel meget sol ubeskyttet, fordi de ikke dækker sig godt til med tøj eller eksempelvis husker at have en hat på, når de er i haven eller udenfor om sommeren. 

Dobbelt så mange mænd som kvinder dør eksempelvis af modermærkekræft.

Ligeledes har mænd lang vej at gå endnu med at forebygge rynker med gode cremer, derfor er de mest populære co2-laserbehandlinger for mænd dem mod rynker og solskader.