Chiafrø er supernemme at bruge som supplement til din madlavning
Du har måske selv eksperimenteret med at inkorporere disse små frø i din madlavning, eller også har du smagt dem i andre sammenhænge.
Det er i dag blevet vældigt populært at spise de såkaldte chiafrø, da de efter sigende skulle være utroligt næringsrige og tætpakkede med protein.
Det er derfor heller ikke nogen tilfældighed, at de fleste af dem, der går op i en sund kost, efterhånden har stiftet bekendtskab med chiafrøene.
Frøene er supernemme at bruge som supplement til din madlavning, og kan tilmed få dine retter til at se mere raffinerede ud.
Hvad er chiafrø?
Selvom du måske både ved, hvordan chiafrø ser ud og smager, er det ikke sikkert, at du ligefrem er bekendt med frøenes oprindelse.
Chiafrø stammer fra Mellem- og Latinamerika, og planten de udvindes fra, hedder på latin Salvia Hispanica.
Næringsindhold
Chiafrø har opnået en meget stor popularitet hen over de seneste år grundet den yderst imponerende næringsprofil.
Med sine 17 gram protein pr. 100 gram er chiafrø nemlig en ekstremt god kilde til protein, som er altafgørende for at kroppen kan fungere og bygge muskler op.
For sportsudøvere og folk, der træner regelmæssigt, kan chiafrø derfor være et fantastisk supplement til træningen, da de hjælper en med at restituere og blive klar til næste træningspas.
En anden særligt imponerende del af chiafrøenes næringsprofil er deres meget høje indhold af kostfibre. I disse små frø findes nemlig hele 34 gram kostfibre pr. 100 gram. Kostfibre er utroligt vigtige for fordøjelsen, da de sikrer en sund bakterieflora i tarmen og modvirker ophobningen af for mange sundhedsskadelige bakterier i din krop.
Chiafrø er fantastiske i madlavningen
En nem måde at spice din madlavning op på er ved at tilføje lidt chiafrø til dine salater eller dit bagværk. Der findes også en efterhånden meget yndet chiagrød, der mildest talt smager helt fantastisk.
Chiafrø har en evne til at udvide sig utroligt meget, hvis de får lov at ligge lidt i blød. Fordi de kan opsuge en masse vand, kan de derfor også være med til at give en større mæthedsfornemmelse. Dette gør dem ekstremt velegnede til kostplaner, der er lavet med et slankende formål.
Chiafrø er fantastiske i madlavningen
En nem måde at spice din madlavning op på er ved at tilføje lidt chiafrø til dine salater eller dit bagværk. Der findes også en efterhånden meget yndet chiagrød, der mildest talt smager helt fantastisk.
Chiafrø har en evne til at udvide sig utroligt meget, hvis de får lov at ligge lidt i blød. Fordi de kan opsuge en masse vand, kan de derfor også være med til at give en større mæthedsfornemmelse. Dette gør dem ekstremt velegnede til kostplaner, der er lavet med et slankende formål.
Den nye superfood
Som det fremgår af ovenstående, er chiafrø altså helt fantastiske ernæringsmæssigt – og så smager de tilmed godt.
Du kan her gå på opdagelse i et bredt udvalg af sunde chiafrø, hvis du er klar til at stifte bekendtskab med disse herlige, små frø.