Bee-Patch mod hvepsestik

Bee-Patch – en dansk opfindelse imod bi- og hvepsestik

2021inkii

Bee-Patch - med dokumenteret effekt imod bi- og hvepsestik

Ifølge en pressemeddelse fra firmaet Bee-Patch ApS, sælger de et plaster der kan bruges til behandling af bi- eller hvepsestik. Plasteret er testet af i Danmark og viser op til 86 % nedsættelse af smerte indenfor en times brug.

Der findes mange produkter man kan bruge til behandling af bi- og hvepsestik, eksempelvis produkter med antihistaminer og Lidocain er den mest almindelige medicinske behandling. Men hvorfor behandle vores unger med medicin, når en smart plaster med en sukkermembran er mere effektiv til at fjerne giften fra et bistik?

En sukkersød dansk opfindelse - der virker efter hensigten

Bee-Patch plastret der indeholdender en sukkermembran, der trækker effektivt giften ud af stikstedet, hvormed både smerte og hævelse nedsættes. Det har været kendt, siden Poul Thomsen i dr.dk, lod sig stikke af en hveps i 1970 og behandlede stikket med en sukkerknald. Firmaet Bee-Patch ApS har bygget sukkerknalden ind i et plaster. Dette gør, at sukkeret ikke kan tiltrække andre insekter under brug. Men er stadig yderst effektiv og linderende mod bi- og hvepsestik.

Hver sommer er det hvepsesæson i Danmark. Den starter så småt i juni og strækker sig ind i september måned. Specielt kan børn blive stukket, når de leger i haven, eller når familien er på tur sammen. Denne periode skal vi være ekstra forsigtige, når vi færdes i naturen. Men hvad gør vi, når uheldet er ude og vores børn uforvarende bliver stukket af en bi eller hveps?

Bee-Patch kan købes online hos Apopro – Se her.

Ja ja, men virker det - tænker mange sikkert

Firmaet bag produktet har gennemført en ”Post Market Clinical Follow-up”- af produktet. Det er en undersøgelse firmaer ofte laver, når et produkt har været på markedet i nogle år. Plastret er blevet afprøvet i ”ude i den virkelige verden” af et bredt udsnit af befolkningen. Undersøgelsen er fra 2020 og viser, at plastret har en stor effekt på smertelindring allerede efter 5 minutter. For at opnå den bedste virkning, skal plastret sidde på stikstedet i en time.

Det er vigtigt at plastret anvendes umiddelbart efter et bi- eller hvepsestikket. Hvis der går for lang tid efter stikket, vil giften fordele sig i huden og det vil være svært at trække giften ud igen.

Når man er blevet stukket fjerner man blot brodden, lægger en dråbe vand på stikstedet og placerer Bee-Patch-plastret ovenpå stikket. Limen i plastret er allergitestet og produktet er klassificeret som medicinsk udstyr.

Her kan du købe Bee-Patch.